Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Secció de Ciències Naturals del Museu de Mataró presenta L’Atzavara núm. 23

Escoltar

La Secció de Ciències Naturals del Museu de Mataró presenta L’Atzavara núm. 23

“Roques, sorra i aigua” es presenta dijous 29 a les 19.30 h a Can Palauet

La revista de divulgació científica que anualment edita la Secció de Ciències Naturals del Museu de Mataró, L’Atzavara, està enguany dedicada de forma monogràfica a la geologia del Maresme. La publicació és el resultat de la compilació de les conferències del seminari sobre el mateix tema que la Secció va organitzar al març de 2013. Dijous 29 a les 19.30 h es presentarà a Can Palauet el número 23 d’aquesta revista amb conferència inclosa a càrrec de Roger Úrgeles de l’Institut de Ciències del Mar (CSIC).




Aquest és el primer monogràfic de L’Atzavara que es dedica íntegrament al paisatge geològic que caracteritza el nostre entorn immediat i s’hi poden trobar articles que tracten aquest tema de forma genèrica i articles que entren en temes més concrets com el relleu geològic, les platges, les rieres, la dinàmica de sediments submarins o l’explotació dels recursos geològics. També hi ha articles que descriuen els espais d’interès geològic i es proposen un parell d’itineraris de descoberta geològica i mineralògica. Tot aquests articles han estat redactats per investigadors de centres de recerca punters a nivell català (Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona, Institut de Ciències del Mar del CSIC i Geoparc de la Catalunya Central, entre altres), així com per investigadors locals (alguns d’ells són membres de la Secció de Ciències Naturals).



La presentació de la revista anirà a càrrec de Jordi Corbera, coordinador de la revista, i Marta Comerma, tècnica de Patrimoni Natural del Museu de Mataró. Tot seguit es farà la conferència sobre “El relleu submergit del Maresme: característiques, origen i impacte” a càrrec de Roger Úrgeles de l’Institut de Ciències del Mar (CSIC).





L’Atzavara



Des de fa més de 30 anys aquesta publicació científica pretén ser un mitjà per acostar la ciència als ciutadans, per donar a conèixer la recerca del col·lectiu d’estudiosos mediambientals dels quals disposa el país.



Tots els exemplars editats fins al moment es poden consultar lliurement a l’adreça web www.scn-mm.cat/atzavara. La publicació té una edició en paper limitada (800 exemplars) que es distribueix gratuïtament a institucions especialitzades, biblioteques de la comarca del Maresme, centres de documentació relacionats amb els espais naturals protegits de Catalunya, biblioteques escolars de secundària i d’adults de Mataró i a particulars relacionats amb l’activitat en Ciències Naturals del Museu de Mataró. També es pot adquirir a Can Serra – Museu de Mataró per un preu públic de 9 €.