Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró assumeix la vicepresidència de l’Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees

Escoltar

Mataró assumeix la vicepresidència de l’Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees

Ocuparà el càrrec en el mandat 2014-2016

L’Ajuntament de Mataró ocupa des de divendres passat la vicepresidència de l’Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees (ACTE) representant a Espanya. El nomenament va tenir lloc durant la trobada anual de socis d’ACTE Espanya, que es va celebrar divendres passat, 11 d’abril, a la seu de la Diputació de Barcelona.

 

El relleu en la vicepresidència, que fins ara ocupava l’Ajuntament de Manresa, ha tingut lloc amb motiu de la fi del mandat. Durant el període 2014-2016 compartiran el càrrec de manera consecutiva, el primer any i mig l’Ajuntament de Mataró –representat pel regidor de Promoció Econòmica i Innovació, Miquel Rey– i el següent període l’Ajuntament d’Igualada. Les vicepresidències són la representació executiva d’ACTE en cada un dels països que en formen part. La presidència d’ACTE a Europa l’ostenta ara l’Ajuntament de Terrassa.

 

L’associació ACTE va ser fundada a Portugal l’any 1991 i actualment és una de les primeres associacions d’autoritats locals a nivell europeu. ACTE té com a finalitat fundacional representar i defensar els interessos de les col·lectivitats territorials i organismes que representen als territoris amb presència dels sectors tèxtil, confecció, pell, calçat i complements de moda.

 

La xarxa està formada per més de 60 socis europeus i té dos tipus de membres: membres efectius, com les administracions locals i les regionals europees; i membres adherents, com són centres tecnològics, universitats, cambres de comerç, organitzacions empresarials i sindicals. ACTE Espanya té actualment 25 socis. Les principals activitats de la xarxa són fer accions de lobby, preparació i gestió de projectes comuns i accions de sensibilització.

 

 

Reindustrialitzar amb tecnologia

 

Des de la recent estrenada vicepresidència, l’Ajuntament de Mataró fa una aposta per la reindustrialització del sector tèxtil amb tecnologia, la internacionalització de les empreses i la sostenibilitat.

 

Malgrat la davallada d’empreses i tallers que va provocar la deslocalització en la darrera dècada, Mataró conserva encara el seu potencial per a la fabricació d’articles de moda. La ciutat, juntament a Igualada, amb una important industria de la pell, continua encapçalant el gènere de punt a Espanya. En l’entorn més proper, a més, el Maresme ha recuperat l’Escola de Teixits de Canet de Mar, que ha reprès aquest curs els estudis reglats, amb una nova formació dual en moda i confecció.

 

 

Projecte amb participació del TecnoCampus

 

Durant la trobada celebrada divendres passat també es van presentar els resultats del projecte ACTE “Cooperació, Innovació i Creativitat”, on participen la Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme, l’Ajuntament de Manresa, l’Ajuntament d’Igualada, Foment de Terrassa, SA, Promoció Econòmica de Sabadell i la Diputació de Barcelona.

 

El programa esta cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu i incideix en la reindustrialització del tèxtil com a motor contra la desocupació.