Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró ret homenatge a la gent que ha treballat en el tèxtil amb l’espectacle “Overlock”

Escoltar

Mataró ret homenatge a la gent que ha treballat en el tèxtil amb l’espectacle “Overlock”

Dijous 10 de juliol s’estrena la nova creació del director Josep Rodri i la companyia Amebeu Teatre a Can Marfà

Durant moltes dècades el sector tèxtil de Mataró havia estat un destacat motor econòmic. La Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró ha fet un encàrrec al director teatral mataroní Josep Rodri per retre un homenatge als homes i dones que ho van fer possible. El resultat és “Overlock”, un espectacle interdisciplinar a càrrec de la companyia Amebeu Teatre que es podrà veure a Can Marfà, la futura seu del Museu del gènere de punt, en diferents funcions a partir del 10 de juliol.


 

L’espectacle neix d’un encàrrec de l’edició del 2012 de la Fira Internacional de Teatre de Tàrrega que en aquell moment va rebre el nom de “Ferro colat”. L’obra va evolucionar per presentar-se al Festival TNT de Terrassa l’any 2013 amb el títol “Homes i màquines”. A Mataró, amb el nom d’“Overlock”, una clara referència al nom de la famosa màquina de cosir, hi arriba amb la participació d’una quarantena d’actors i ballarins de diferents col·lectius de la ciutat i membres del Cor Ciutat de Mataró.

 

A més, comptarà amb projeccions que recordaran com es va viure el moment més àlgid del tèxtil a Mataró, a través d’uns vídeos de l’artista Jordi Cuyàs. També hi haurà la col·laboració especial de 8 overlockistes mataronines, algunes de les quals participaran en directe durant l’espectacle.

 

“Overlock” es podrà veure els dies 10, 11, 12, 13, 18, 19 i 20 de juliol a les 22 h. L’espai de Can Marfà té una capacitat de públic reduïda. El cost de l’entrada és de 12 € i es poden comprar al web https://entradesculturamataro.cat/.