Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró s’adhereix a un conveni per destinar a lloguer social pisos buits de Catalunya Banc

Escoltar

Mataró s’adhereix a un conveni per destinar a lloguer social pisos buits de Catalunya Banc

Els acords amb entitats financeres han facilitat 4 reallotjaments a Mataró, hi ha 2 més en procés i una trentena de pisos estarà disponible en els propers mesos

L’Ajuntament de Mataró s’ha adherit al conveni de col·laboració subscrit el passat 8 d’octubre entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i Catalunya Banc, que preveu posar a disposició de la ciutadania habitatges buits d’aquesta entitat bancària en règim de lloguer a preus assequibles.

 

L’alcalde, Joan Mora, i la responsable de la zona del Maresme de Catalunya Banc, Cristina Prieto, han signat avui l’adhesió de Mataró al conveni marc. També hi ha assistit la regidora d'Habitatge, Montserrat Rodríguez. 

 

En aquest sentit, l’Ajuntament es compromet a realitzar les gestions necessàries, en coordinació i de manera consensuada amb l’Agència de l’Habitatge, per identificar aquelles persones o famílies idònies per ser beneficiàries d’un habitatge de lloguer amb renda assequible. Per la seva banda, Catalunya Caixa (Catalunya Banc) informarà a l’Ajuntament de les noves incorporacions d’habitatges que tingui disponibles per destinar-los a lloguer assequible a Mataró, així com de les baixes dels immobles que es vagin ocupant per a aquesta finalitat. En aquests moments l’entitat té 3 habitatges a Mataró disponibles per a lloguer.

 

L’adhesió al conveni finalitza el 7 d’octubre, tot i que està vinculada a la possible pròrroga del conveni marc amb l’Agència de l’Habitatge.

 

 

Prevenció dels desnonaments

 

El Ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat al desembre de 2011 una proposta de resolució per la qual Mataró es va declarar ciutat activa en la prevenció dels desnonaments i la defensa del dret a l’habitatge.

 

El 25 de gener de 2012 es va crear per decret la Comissió especial mixta per prevenir i evitar desnonaments, que va celebrar la primera reunió el 17 de febrer de 2012. La comissió ha aprovat protocols d’actuació per gestionar els casos de risc de desnonament i ha impulsat converses amb les entitats bancàries que operen a la ciutat per tal promoure que destinin els seus pisos buits a lloguer assequible.

 

En aquest sentit, prèviament a l’adhesió al conveni d’avui amb Catalunya Banc l’Ajuntament ha arribat a acords amb Servihabitat i Bankia perquè destinin a lloguer assequible pisos buits. Actualment està ultimant converses amb una quarta entitat bancària i elabora els informes socials requerits per les entitats financeres per als reallotjaments que es propicien a través del Fondo Social de la Vivienda. En total, han estat reallotjades 4 famílies, 2 més estan en procés de reallotjament i en el futur es disposarà d’una trentena d’habitatges, després de realitzar les obres d’adequació i gestions necessàries.