Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró s'agermana amb la ciutat nord-americana de Fort Lauderdale

Escoltar

Mataró s'agermana amb la ciutat nord-americana de Fort Lauderdale

L'objectiu és fomentar relacions en diferents àmbits entre els dos municipisL’alcalde, Joan Mora, i el regidor de Promoció Econòmica i Innovació i president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Miquel Rey, formalitzaran dimarts a Fort Lauderdale (Florida) l’agermanament amb aquesta ciutat nord-americana i Mataró. L’objectiu és fomentar les relacions a nivell econòmic, empresarial, acadèmic i cultural entre ambdós municipis.


 

L’acte tindrà lloc dimarts a la tarda a l’Ajuntament de Fort Lauderdale i signaran aquest protocol de relació institucional l’alcalde de Mataró i l’alcalde de Fort Lauderdale, John P. “Jack” Seiler. La voluntat de tirar endavant l’agermanament es va aprovar en el Ple del passat mes de juny.

 

Amb aquesta signatura Mataró s’integrarà a la ‘Greater Fort Lauderdale Sister Cities International’, una xarxa formada per 17 ciutats d’arreu del món que uneixen esforços de cooperació global en diferents àmbits i desenvolupen programes conjunts.

 

Les ciutats que formen part d’aquesta mena de club de ciutats agermanades amb Fort Lauderdale són: Agogo (Ghana); Belo Horizonte (Brasil); Cap-Haitien (Haití); Gold Coast (Austràlia); Haifa (Israel); Kaohsiung City (Taiwan); La Romana (República Dominicana); Mar del Plata (Argentina); Illa Margarita (Veneçuela); Medellín (Colòmbia); Mugla (Turquia); Ciutat de Panamà (Panamà); Quepos (Costa Rica); Rímini (Itàlia); Sao Sebastiao (Brasil) i Venècia (Itàlia).

 

 

Fort Lauderdale (Florida)

 

Fort Lauderdale és una ciutat d’aproximadament 169.000 habitants ubicada al comptat de Broward, al Sud de Florida, als Estats Units d’Amèrica. Les seves similituds amb la ciutat de Mataró són importants: per la seva localització costanera i la seva vocació nàutica; pel seu clima privilegiat i dinamisme econòmic, que la converteixen en un bon lloc per viure, emprendre i treballar; per la seva proximitat a una gran capital, a tan sols 44 km de Miami; per ser seu de centres universitaris; per la seva vocació turística; per la seva important comunitat i influència llatina; i per ser un centre logístic rellevant cap a zones properes com el Carib, i Amèrica del Sud i del Nord.

 

El de Fort Lauderdale és un agermanament singular, ja que és el primer amb una ciutat americana i que s’emmarca en un objectiu estratègic de posicionament global de la ciutat, basat en totes les similituds esmentades amb especial rellevància a quatre línies de desenvolupament:

  

. Empresa i promoció econòmica: els programes mutus de foment de la internacionalització i la innovació d’empreses.

. Front Marítim i Port: la recerca de sinèrgies entre els ports i clústers nàutics respectius.

. Formació: la col·laboració acadèmica entre institucions universitàries i de formació professional d’ambdues ciutats.

. Cultura i història: tradició llatina del Sud de Florida i relació cultural amb Catalunya via, sobretot, l’àmplia i potent comunitat cubana de la zona.

 

 

Slid: els primers fruits del pont empresarial

 

El programa d’internacionalització ja ha tingut la seva primera concreció en l’acord signat entre el Research Park at Florida Atlantic University i el TecnoCampus Mataró-Maresme, en virtut del qual les empreses d’ambdós territoris interessades poden fer estades sense cost de fins un màxim de 3 mesos a Florida o a Catalunya, on rebenn assessorament sobre la manera d’aterrar en aquest mercat i suport per recerca de finançament entre d’altres.

 

La primera empresa mataronina que s’ha beneficiat d’aquest acord ha estat Slid, guanyadora de la darrera edició dels premis Cre@tic i ubicada a la incubadora del TecnoCampus Mataró-Maresme. Com a resultat d’aquesta estada als EUA, una aplicació mòbil que permet intercanviar targetes de visita d’un dispositiu a un altre dissenyada per l’empresa serà l’app que s’usarà en dos congressos que se celebraran a la zona de Florida els mesos d’abril i octubre.