Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 400 diables s’apleguen aquesta tarda a L’Encesa

Escoltar

Més de 400 diables s’apleguen aquesta tarda a L’Encesa

El Ball de Diables de Mataró celebra 10 anys amb la Mostra de Balls de Diables de CatalunyaEl Ball de Diables de Mataró celebra 10 anys amb la celebració d’un acte molt especial previ a L’Encesa: la Mostra de Balls de Diables de Catalunya.


 

Avui, diumenge 20 de juliol, a les 17 hores, se celebra aquesta mostra, que cada any és a una ciutat diferent, amb la participació dels diables de l’Arboç, Sant Quintí de Mediona, Vilanova i la Geltrú, Torredembarra, Sitges, Tarragona, El Vendrell, Igualada i Mataró.

 

La trobada té lloc al Parc Central amb motiu del preàmbul de la Festa Major, Les Santes, i és una oportunitat única de presenciar els anomenats balls parlats, que són representacions de to satíric que barregen teatre, música i dansa. 7 dels 9 balls parlats que es poden veure a Mataró són centenàris i dels més antics de Catalunya

 

Al llarg de la tarda els membres del Ball de Diables de Mataró deixen provar els seus vestits i maces als nens i nenes i, a les 20 hores, comença la cercavila de lluïment sense foc fins a La Riera, davant de l’Ajuntament.

 

A les 21 hores, comença una cercavila espectacular, aquest cop ja amb foc, en la que participen més de 400 diables d’arreu de Catalunya.