Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Mataró, ciutat de valors", un projecte de ciutat inèdit a Catalunya

Escoltar

"Mataró, ciutat de valors", un projecte de ciutat inèdit a Catalunya

Durant el 2014 totes les entitats de Mataró estan cridades a treballar juntes valors com el compromís, l’esforç, la justícia, el civisme, la cooperació, la identitat, la iniciativa o la il·lusió



Mataró inicia a partir d’avui un projecte de ciutat de format innovador, no comparable amb cap altra iniciativa que s’hagi dut a terme en el camp dels valors a Catalunya. Aquest projecte involucrarà durant dotze mesos el conjunt de la ciutadania i totes les entitats de Mataró per treballar cada mes un valor diferent.


 

El projecte “Mataró, ciutat de valors” (matarovalors.cat) l’han presentat aquest matí l’alcalde de Mataró, Joan Mora; el primer tinent d'alcalde i regidor de Cultura, Participació, Ciutadania i Convivència, i Relacions Institucionals, Joaquim Fernàndez;  el president de l’Associació Cultural Valors, Joan Salicrú; i els portaveus dels grups municipals Socialista, Montse López; Popular, José Manuel López; d’Iniciativa, Esteve Martínez; i de la CUP, Xavier Safont-Tria.

 

Aquesta iniciativa, impulsada per l’Ajuntament de Mataró i l’Associació Cultural Valors, amb el suport de la Diputació de Barcelona, es defineix com un projecte de ciutat per tal que les més de sis-centes entitats que té la capital del Maresme comparteixin enguany un objectiu comú: la reflexió i el treball a l’entorn dels valors.

 

En roda de premsa, l’alcalde, Joan Mora, ha destacat que “es tracta d’un projecte pioner, sense complexos i molt poc polític” i ha assegurat que “ l’èxit d’aquest projecte s’esdevindrà quan les entitats facin un debat profund i sincer entorn dels valors”. Per la seva banda, el president de l’Associació Cultural Valors, Joan Salicrú, ha afirmat que s’han escollit dotze valors “exigents, que busquen fugir de plantejaments naïf”.

 

 

Dotze mesos d’activitats entorn dels valors

 

Així, durant el 2014 la ciutat treballarà valors com el compromís, l’alteritat, l’esforç, la justícia, la sostenibilitat, el civisme, la cooperació, l’acollida, la identitat, l’experiència, la iniciativa i la il·lusió. Les entitats de la ciutat que ho desitgin es poden adherir a un manifest de la campanya i organitzar els actes que vulguin en relació al valor de cada mes.  

 

Cada mes s’editarà dins els principals mitjans de comunicació gratuïts de la ciutat un díptic amb els actes d’aquell mes vinculats al valor que toqui, així com un reportatge d’un personatge històric natural de Mataró que s’hagi identificat per representar aquell valor. També hi haurà una versió de personalitats actuals que representen clarament els valors. Tant el personatge històric com l’actual es podran veure en clau audiovisual a la web del projecte.

 

“Mataró, ciutat de valors” es presentarà el divendres 24 de gener a les 19 h al Teatre Monumental de Mataró en un acte presentat per la periodista Sílvia Cóppulo on seran presents la majoria de personatges actuals que participen al projecte. Són mataronins que s’han destacat per aquests valors, com l’actor Jordi Bosch, la medallista de waterpolo Marta Bach, el cantant Peret, l’escriptora Care Santos o l’àvia Remei.

 

La coordinació de les activitats i la comunicació del projecte van a càrrec de l’Associació Cultural Valors, que edita la revista Valors des de 2004 i produeix “Valors a l’alça”, un programa de ràdio a La Xarxa de Comunicació Local.