Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

75 joves participen en un programa específic de pràctiques i formació per guanyar expertesa laboral

Escoltar

75 joves participen en un programa específic de pràctiques i formació per guanyar expertesa laboral

L’Ajuntament tira endavant la tercera edició del projecte “Joves per l’Ocupació”El Servei d’Ocupació de Mataró (SOM) de la Direcció de Promoció Econòmica inicia el programa d’experienciació “Joves per l’Ocupació” amb 75 nous participants. Aquest projecte, que desenvolupa l’Ajuntament per tercer any consecutiu, està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil.


 

Les persones joves que es beneficien d’aquesta mesura integrada en el catàleg del Registre de Garantia Juvenil tenen entre 16 i 24 anys, estan en situació de desocupació -inscrites a l’Oficina de Treball- i tenen un nivell de graduat en l’Educació Secundària Obligatòria (ESO) com a màxim. Pertanyen als municipis de Mataró, Argentona i Cabrera de Mar.

 

El programa inclou diferents mesures com són la formació professionalitzadora, l’estada de pràctiques en empreses, la possibilitat de contractació laboral en empreses i entitats amb bonificacions i condicions especials en la seva contractació, l’accés a les escoles d’adults i un seguiment i tutorització per part de personal qualificat pel seu seguiment durant tot aquest procés.

 

La derivació d’aquestes persones joves al programa s’ha dut a terme mitjançant un treball en xarxa molt important entre les diferents entitats de la ciutat i serveis municipals que treballen amb joves, així com també amb els altres dos ajuntaments. Per tal de seleccionar els 75 joves participants s’han entrevistat a més de 250 joves.

 

Un altre aspecte a tenir en compte són les bonificacions que ofereix aquest programa a les empreses a l’hora de contractar joves participants. Se subvenciona l’equivalent al salari mínim interprofessional durant una període màxim de sis mesos si el contracte és de sis mesos o superior i se li poden afegir altres bonificacions de la Seguretat Social o vinculades a la Garantia Juvenil.

 

Les especialitats formatives tenen una durada de 300 hores cadascuna i ofereixen la possibilitat de dur a terme 80 hores d’estada en empresa. A mes a més, també es poden beneficiar d’un incentiu mensual de 150 euros fins a un màxim de 600. Les especialitats que es poden cursar són:  

 


  • Auxiliar de comerç-aparadorisme (1edició)

  • Auxiliar de serveis de bar, restaurant i cuina (1 edició)

  • Auxiliar de magatzem-abastador (2 edicions)


 

 

La finalitat del programa és doble, per una banda facilitar la inserció laboral d’aquestes persones joves mitjançant l’adquisició de competències professionals que els donin una qualificació i l’accés al mercat de treball i, per una altra part, el retorn al sistema educatiu, ja sigui per continuar estudis reglats o bé per retornar a l’educació bàsica secundària mitjançat les escoles d’adults.