Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Albert Gusi fa un seguit d’accions sobre el territori a Can Palauet

Escoltar

Albert Gusi fa un seguit d’accions sobre el territori a Can Palauet

El dia 29 s’inaugura la mostra “Albert Gusi. Prohibit jugar a pilota al parc”

El proper divendres 29 de maig a les 19.30 h s’inaugura a Can Palauet l’exposició “Albert Gusi. Prohibit jugar a pilota al parc”, una mostra dels darrers projectes de l’artista de Castellbisbal, vinculats a accions lúdiques i efímeres en diferents paisatges naturals. La mostra es podrà veure fins al 5 de juliol, dia en què es farà una acció al carrer amb els elements de l'exposició.


 

Mitjançant l’ús de la fotografia i el vídeo com a eines per explorar el territori, Albert Gusi documenta les seves accions amb la intenció que l’espectador es qüestioni noves formes de relació amb el paisatge. A Can Palauet es podran veure els vídeos de les darreres intervencions de Gusi en espais naturals, concretament la gran glacera de l’Aneto al Parc Natural Posets-Maladeta, la paret de l’aeri de Montserrat o el cràter del volcà Montsacopa al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Aquests espais es converteixen en els escenaris d’unes intervencions que reivindiquen el paisatge des d’una complicitat basada en el joc, a través d’una intervenció que consistia en tirar una pilota de platja gegant.

 

La sala gran de Can Palauet serà destinada a la producció que Albert Gusi realitza amb el M|A|C. En aquest espai s’instal·laran 700 pilotes de platja petites i una de 4’5 m de diàmetre. El visitant podrà interactuar amb aquestes pilotes i a més també hi haurà un servei educatiu per a les escoles que vulguin visitar l’exposició i els dies 30 de juny i 1 de juliol s’oferirà una activitat amb jocs diversos pensada per als casals d’estiu.

 

Aquestes mateixes pilotes seran les protagonistes de la nova intervenció de l’artista a l’espai públic: “Pilotes del M|A|C al mar”. L’acció consistirà a fer baixar les pilotes de l’exposició de Can Palauet i llançar-les al mar. Des de l’Ajuntament es llançaran tres pilotes de 3’5 m de diàmetre que aniran baixant per La Riera i seguiran el curs natural fins al mar. Un cop allà, des d’unes barques, es deixaran anar les 700 pilotes petites i la pilota de 4’5m de diàmetre que formen part de l’exposició dins del mar a fi que arribin amb les onades a la platja, espai geogràfic on conflueixen la riera i el mar. La gent es podrà endur la seva pilota del M|A|C a casa.

Aquesta intervenció que es farà el 5 de juliol a les 10.30 h serà enregistrada i formarà part de la propera exposició d’Albert Gusi.

 

Es convida a la gent que visiti l’exposició i que participi a l’acció “Pilotes del M|A|C al mar” comparteixi fotos a Twitter i Instagram amb l’etiqueta #pilotesalmac.