Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comencen les obres de remodelació dels entorns de la plaça de les Tereses i avancen les del carrer de Cuba

Escoltar

Comencen les obres de remodelació dels entorns de la plaça de les Tereses i avancen les del carrer de Cuba

L’actuació potenciarà l’eix cívic i comercial amb els carrers de Sant Benet i Sant Josep

Les obres corresponents al projecte de remodelació del carrer de Cuba i dels entorns de la plaça de les Tereses avancen segons el calendari previst. Les obres, que inclouen la renovació de les xarxes d’aigua potable i clavegueram, han començat aquesta setmana a la plaça de les Tereses, de manera que ara es treballa a la vegada en els dos punts de la ciutat.

 

A la plaça de les Tereses s’ha començat a treballar al tram de vorera entre els carrers de Sant Benet i del Deu de Gener. Mentre durin les obres en aquest àmbit, 4 de les parades del mercat setmanal de dijous han estat reubicades al centre de la plaça.

 

Els treballs previstos als entorns de la plaça consistiran a ampliar diferents trams de voreres, a més de la renovació de canonades de serveis. Se substituirà el paviment del carrer de Sant Benet entre el carrer de la Concepció i El Torrent, configurant una plataforma a un únic nivell que serà de prioritat per al vianant i amb sentit de circulació contrari a l’actual. També es construirà la vorera del costat mar sobre la plaça, entre les rampes de l’aparcament soterrat.

 

Al carrer de Cuba les obres avancen vial amunt i se situen ara a la cantonada amb el carrer de Sant Josep Oriol. De moment es continua treballant en la renovació dels serveis d’aigua potable i clavegueram. Amb les obres d’urbanització, el carrer es transformarà en un eix cívic i comercial pavimentat a un únic nivell i de prioritat per als vianants. D’aquesta manera es reforça el seu caràcter comercial i es potencia la connexió amb l’eix dels carrers de Sant Benet i Sant Josep.

 

L’execució de les obres provoca afectacions al trànsit en funció del tram on s’estigui treballant en cada moment. El carrer de Cuba està ara tallat al trànsit entre el carrer de Sant Cugat i el Camí Ral, i el tall es va ampliant a mida que l’obra avança vial amunt. També s’ha canviat el sentit del carrer de Sant Joaquim entre els carrers del Deu Gener i de Sant Josep Oriol. Les afectacions més importants tindran lloc quan les obres arribin a les cruïlles del carrer de Cuba amb el carrer de Sant Benet i de la plaça de les Tereses amb El Torrent.

 

L’empresa Vialitat i Serveis, SL executa els treballs per encàrrec de l’Ajuntament. Les obres, pressupostades en 382.600 € IVA (21% inclòs), van començar al gener i tenen un termini d’execució previst de 6 mesos.