Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els experts aposten per reforçar el sector audiovisual català en la jornada del Dia Mundial de la Televisió

Escoltar

Els experts aposten per reforçar el sector audiovisual català en la jornada del Dia Mundial de la Televisió

El Clúster Audiovisual de Catalunya, el Col·legi d’Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicació de Catalunya, l’Ajuntament de Mataró i el TecnoCampus han celebrat avui la jornada de debat amb motiu del Dia Mundial de la Televisió a Catalunya. Han col·laborat en l’organització el Consell de l’Audiovisual de Catalunya, el Col·legi professional de l’audiovisual de Catalunya, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, la Xarxa de Televisions Locals, M1TV, Lavinia, Clack i el diari ARA. És la segona edició d’aquesta jornada que se celebra al TecnoCampus després de la del 2014.

 

En la primera taula rodona, amb el títol “La televisió que ve: quines són les tendències”, hi han participat Àlex Martínez (Movistar+), Pere Vila (TVE), Sergi Vicente (BTV), Martí Patxot (Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals) i Rubén Mayoral (El Terrat). S’hi ha destacat la necessitat d’innovar en els continguts, amb apostes com les sèries de producció pròpia, tot protegint els creadors contra la pirateria. La innovació, han dit, també s’ha de centrar en el llenguatge usat i en la interacció amb l’audiència. El moderador de la taula ha estat Antoni Esteve, president del Grup Lavinia.

 

En la segona taula, que duia per títol “Les universitats produeixen el perfil adequat per a les noves oportunitats de l’audiovisual?”, els participants han estat els professors Enric Marín (Universitat Autònoma de Barcelona), Carme Basté (Universitat Ramon Llull), Jordi Balló (Universitat Pompeu Fabra) i Àlex del Olmo (TecnoCampus). S’hi ha defensat la formació que reben els futurs professionals, i l’amplitud de possibilitats que obren els nous formats vinculats a Internet. També s'han reclamat polítiques públiques per apostar pel sector de l'audiovisual català. El moderador de la taula ha estat Salvador Alsius, vicepresident del Consell de l'Audiovisual de Catalunya.

 

Finalment, en la tercera taula, titulada “La televisió canvia: què en pensen els polítics?”, hi han pres part membres dels grups parlamentaris: Sergi Sabrià (Junts pel Sí), David Mejía (Ciutadans), Alícia Romero (PSC), Marta Ribas (Catalunya Sí que es Pot), Santiago Rodríguez (Partit Popular de Catalunya) i Antonio Baños (CUP). El debat s’ha centrat en el paper dels mitjans públics, en particular dels canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, als quals s’ha reclamat innovació, aposta per la producció i pluralitat en els informatius. En aquest cas qui ha moderat la xerrada ha estat Tinet Rubira, director de Gestmusic Endemol.

 

El ponent final de la jornada, Albert Om, periodista, presentador i director de programes de ràdio i televisió, ha destacat que “el futur de la televisió no depèn tant de la tecnologia com dels continguts bons que es fan”. El periodista i presentador ha reclamat que es prestigiï el mitjà i ha lamentat que “passa com amb el futbol, que tothom hi entén i s'atreveix a desqualificar-lo”.