Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

GAS NATURAL FENOSA invertirà 3,96 milions d'euros al Tub Verd de Mataró per impulsar el seu creixement

Escoltar

GAS NATURAL FENOSA invertirà 3,96 milions d'euros al Tub Verd de Mataró per impulsar el seu creixement

La companyia energètica adquireix el 51,1% de l'accionariat de Mataró Energia Sostenible SA

GAS NATURAL FENOSA invertirà a la societat Mataró Energia Sostenible (MESSA), que gestiona el projecte Tub Verd, 3,96 milions d’euros per adquirir el 51,1% de la societat i impulsar el seu creixement a la ciutat. Avui el director de Mercat Terciari i Solucions Energètiques de Gas Natural Serveis, José Luis Lloret, i el director gerent d’Aigües de Mataró, Antoni Uix, han signat l’acord que permetrà a la companyia energètica aportar la seva experiència en la gestió de projectes de calor i fred a la xarxa de la ciutat de Mataró.


 

El sistema integrat a Tub Verd permet disminuir en 3.000 tn/a les emissions de CO2, aprofitar les energies locals residuals i disminuir la dependència energètica de l’exterior, així com un estalvi econòmic pel municipi. Aquest projecte innovador el va posar en marxa de manera pionera l’Ajuntament de Mataró l’any 2003 i per gestionar-lo va impulsar la creació de l’empresa Mataró Energia Sostenible SA (MESSA), que fins ara estava participada majoritàriament per la companyia municipal Aigües de Mataró. 

 

L’entrada de GAS NATURAL FENOSA a l’accionariat de MESSA respon a l’interés de la companyia per desenvolupar projectes energètics que compaginen diferents fonts energètiques, sostenibles i eficients, que contribueixin a millorar la qualitat mediambiental dels entorns urbans.

 

El president de MESSA i d’Aigües de Mataró, Miquel Rey, ha explicat que l’operació tancada amb GAS NATURAL FENOSA “no només garanteix la solvència i el desenvolupament del Tub Verd, sinó que a més assegura la viabilitat de l’empresa i estalvia diners a la ciutat, prop d’un milió d’euros a l’any”.

 

De la seva banda, el director de Mercat Terciari i Solucions Energètiques de Gas Natural Serveis, José Luis Lloret, ha assenyalat “que es tracta de la integració d’un projecte innovador, que aposta per la eficiència i per solucions energètiques que maximitzen l’ús de l’energia pròpia del territori”.

 

 

Un sistema sostenible

 

MESSA gestiona la xarxa urbana de distribució de fred i calor coneguda com a Tub Verd, i subministra actualment 15 GW/h de calor i 2,3 GW/h de fred a prop d’un centenar de clients. El sistema permet aprofitar l’energia sobrant d’infraestructures ambientals existents de la ciutat, com la depuradora d’aigües residuals i el tractament de residus sòlids urbans.

 

D’aquesta manera, es genera aigua calenta d’ús domèstic i energia per la climatització integral d‘edificis, que es transporta fins a les instal·lacions dels usuaris mitjançant un circuit tancat d’aigua calenta i fred. L’energia generada subministra calor a equipaments municipals, com l’Hospital de Mataró, la piscina municipal, escoles i poliesportius, i calor i fred als barris d’El Sorrall i El Rengle. En total, més de 18 km de canonades per tota la ciutat.

 

Gas Natural ha comprat per 3,96 milions d’euros el 51,1% de les accions de MESSA a Aigües de Mataró (AMSA), que es queda amb el 48,9% de les accions després d’haver adquirit a la vegada a preu simbòlic les accions de les altres dues institucions públiques que fins ara donaven suport al projecte: Eficiència Energètica de la Generalitat (EFIENSA) i l’Instituto para la Diversificación y el Ahorro de Energia (IDAE).

 

 

Altres projectes de District Heating

 

GAS NATURAL FENOSA va presentar el passat mes de desembre un projecte de District Heating a Olot, juntament amb l’Ajuntament d’Olot i l’empresa local Wattia, pioner a Espanya. Es tracta d’un sistema per abastir de calor, fred i electricitat el centre del municipi, que permetrà un consum energètic eficient i que convertirà Olot en una de les primeres ciutats espanyoles amb un sistema de trigeneració d’energies renovables. La instal·lació d’aquest sistema permetrà un estalvi anual d’emissions de prop de 570 tones de CO2, i una reducció del voltant del 20% de la factura energètica dels edificis municipals inclosos en el projecte.

 GAS NATURAL FENOSA a Catalunya

 

GAS NATURAL FENOSA compta actualment amb més de 425 clients de Gas Natural Servicios a Catalunya amb els quals desenvolupa projectes d’eficiència energètica, principalment als sectors industrial i terciari, en els que ha invertit prop de 14 milions d’euros.

 

Així mateix la companyia energètica, a través de la seva companyia distribuïdora, està present a la comarca del Maresme amb una xarxa de distribució de prop de 1500 quilòmetres i compta actualment amb 140.464 punts de subministrament. A tota Catalunya, la xarxa de transport i distribució de la companyia va arribar als 17.178 quilòmetres a tancament de 2014. GAS NATURAL FENOSA distribueix gas natural a 386 municipis de Catalunya a través de la seva companyia distribuïdora.