Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament inicia 7 noves actuacions de millora de calçades i paviments o reparacions a l’espai públic

Escoltar

L’Ajuntament inicia 7 noves actuacions de millora de calçades i paviments o reparacions a l’espai públic

Les rondes d’Alfons X el Savi i Frederic Mistral o la urbanització La Cornisa són alguns dels espais on s’intervé

L’Ajuntament ha començat aquesta setmana una nova tanda d’actuacions de manteniment i millora de la via pública a diferents carrers de la ciutat. Els treballs s’han iniciat aquesta setmana amb el reforç de la calçada de la ronda d’Alfons X El Savi i del carrer de Miquel Albà.

 

Les obres projectades inclouen dos tipus d’intervencions:

 

Reforç del paviment de calçada. Consisteix en el fressat del paviment de la calçada existent i el reforç del ferm amb mescla bituminosa en calent. A més de la calçada de la ronda d’Alfons X El Savi i del carrer de Miquel Albà, està previst reforçar el paviment dels carrers de la urbanització La Cornisa, on també es faran les reparacions oportunes allà on la calçada estigui aixecada per les arrels dels arbres.

 

Reparació de paviments i actuacions en espais públics. Es tracta d’actuacions puntuals als paviments del casc urbà. En concret, es preveu:

 

- Reforma de voreres als entorns de l’Hospital de Mataró: es crearà una vorera de formigó a continuació de l’existent al carrer de Galícia i fins a l’Hospital, i també se substituirà i reubicarà el pas de vianants i la parada d’autobús.

 

- Ampliació de vorera a la ronda de Frederic Mistral: s’eixamplarà la vorera del costat sud per crear un espai pavimentat amb formigó que faciliti desenvolupar activitats econòmiques i mercats.

 

- Passos de vianants al lateral de l’avinguda del Maresme: es crearan passos adaptats al llarg del lateral entre la ronda de Joan d’Àustria i el carrer de Sant Pere.

 

- Reparació d’espires de trànsit: es reposaran diferents espires de trànsit (sensors que mesuren la quantitat de vehicles que circulen per una via i a quina velocitat) al passeig de Rocafonda, el carrer de Sant Isidor, la carretera de Mata amb els carrers de Josep Faneca i de Las Siete Partidas, i la ronda de Leopoldo O’Donnell amb la plaça de Granollers i el carrer de Jeroni Pujades.

 

L’empresa Vialitat i Serveis SLU executa les obres per encàrrec de l’Ajuntament i amb un pressupost de 201.880,03 euros (IVA inclòs). Els treballs tenen un termini d’execució de 2 mesos. Aquestes obres estan subvencionades per la Xarxa de Governs Locals 2012-2015 de la Diputació de Barcelona, gràcies a les baixes obtingudes en les adjudicacions d’altres actuacions de manteniment i millora de la via pública que ha desenvolupat l’Ajuntament durant aquest any.

 

Durant la realització dels treballs es preveuen afectacions al trànsit en els carrers afectats.