Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament inicia la campanya de recollida de sol·licituds per instal·lar parades de roses i llibres per Sant Jordi

Escoltar

L’Ajuntament inicia la campanya de recollida de sol·licituds per instal·lar parades de roses i llibres per Sant Jordi

Els professionals poden fer el tràmit del 7 al 9 d’abril, les entitats i escoles del 10 al 14 d’abril i els particulars del 15 al 20 d’abril

L’Ajuntament va començar ahir 7 d’abril la campanya de recollida de sol·licituds per instal·lar parades de venda de roses i llibres al carrer durant la Diada de Sant Jordi. Tal i com es fa des de 2013, els interessats poden fer el tràmit per Internet des del web municipal. D’aquesta manera es redueixen cues i temps d’espera a les oficines d’atenció ciutadana.

 

Per poder instal·lar una parada cal sol·licitar una autorització temporal d’ocupació de la via pública. L’Ajuntament aprova cada any unes normes que regulen l’adjudicació d’aquestes autoritzacions.

 

S’estableixen tres trams diferenciats en el calendari de presentació de sol·licituds. D’aquesta manera es dóna prioritat als professionals per davant d’entitats i centres educatius, que a la vegada tenen prioritat davant les peticions dels particulars.

 

Així, ahir dimarts 7 d’abril es va obrir el termini perquè presentin les sol·licituds els titulars de floristeries o llibreries, que aquest any poden demanar un màxim de 5 parades per establiment. A partir del dijous 10 d’abril podran demanar parades les entitats culturals, científiques o cíviques sense ànim de lucre amb seu a Mataró i que estiguin inscrites al registre municipal d’entitats (una parada per entitat), els centres escolars (una parada per classe a nom d’un responsable del centre) i els autors i editors. Per últim, el 15 d’abril s’obre el termini per als particulars en general, que han d’estar empadronats a Mataró i només poden demanar una parada per domicili. Les parades per als particulars estan limitades a 350. El termini de presentació finalitza, en qualsevol cas, el 20 d’abril.

 

L’horari de presentació de sol·licituds per Internet comença, per a cada tram, a les 00:00 hores. Després d’omplir les dades personals, el sol·licitant podrà triar sobre el plànol de la ciutat la ubicació que li interessi per instal·lar la parada i indicar els m² que ocuparà, sempre i quan no es trobi en una zona d’exclusió.

 

No es podran instal·lar parades a La Riera davant de l’Ajuntament, entre el carrer d’en Palau i el carrer de Sant Josep, i tampoc entre el número 41 i el carrer de Sant Josep; a l’àmbit de la platja; a l’Hospital de Mataró; a la vorera costat mar davant de l’estació de Renfe; als carrers amb voreres que no deixin un pas lliure per als vianants de mínim 2 metres; ni a menys de 100 metres d’una floristeria. Enguany tampoc s’hi podran instal·lar a la zona exterior del mercat de la plaça de Cuba, per coincidir amb el mercat setmanal dels dijous. A la plaça de Santa Anna només s’hi podran instal·lar professionals i es reserven dues places per a entitats amb persones de mobilitat reduïda.

 

Les parades podran realitzar l’activitat prevista el 23 d’abril de 9 a 21 h.

 

 

Sol·licituds per telèfon i presencials

 

Les sol·licituds també es poden fer per telèfon al 010 o de forma presencial. En aquest darrer cas, els professionals per a parades de roses i per a parades de llibres al costat o a l’entorn de la pròpia botiga hauran d’adreçar-se al Servei de Mobilitat (pl. de Granollers 11, de 9 a 14 h), mentre que la resta de sol·licitants poden anar de dilluns a divendres a qualsevol de les oficines d’atenció ciutadana municipals (OFIAC Centre –de 9 a 19 h–, Rocafonda, Cerdanyola, Molins i Pla d’en Boet i Cirera –de 9 a 15 h–).

 

 

Fira del Llibre a la plaça de Santa Anna

 

A la plaça de Santa Anna i La Rambla s’instal·laran les parades que formin part de la Fira del Llibre, reservada a professionals, entitats i autors per venda de llibres nous i descatalogats, organitzada per la Direcció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament i les llibreries participants associades al Gremi de Llibreters de Catalunya.

 

La Fira del Llibre tindrà lloc el 22 i 23 d’abril de 9 h a 21 h. Hi haurà 12 participants (llibreries i autors), a més de la participació de la Biblioteca de la Fundació Iluro, la Biblioteca Pompeu Fabra i la Biblioteca Antoni Comas. A més, com l’any anterior s’instal·larà una carpa que acollirà la signatura de llibres per part d’autors i autores el 22 d’abril de 18 a 20 h.