Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde de Mataró apel·la a un gran pacte comarcal per abordar la situació d’emergència social

Escoltar

L’alcalde de Mataró apel·la a un gran pacte comarcal per abordar la situació d’emergència social

Participa a l’esmorzar-col·loqui “Maresme: visions d’una comarca estratègica” organitzat per alcaldes.eu i El Punt Avui

L’alcalde de Mataró, David Bote, ha proposat avui a la resta d’alcaldes del Maresme arribar a un gran acord comarcal per afrontar de manera conjunta i amb estratègies comunes la “situació d’emergència social” que viuen els municipis davant la persistència de la crisi econòmica.

 

Bote ha fet aquestes declaracions durant la seva intervenció a l’esmorzar-col·loqui “Maresme: visions d’una comarca estratègica”, organitzat per alcaldes.eu i El Punt Avui. El diari ha presentat també oficialment durant l’acte la seva edició comarcal.

 

L’alcalde de Mataró ha destacat tres idees com a fil conductor del seu discurs: en primer lloc, que els ajuntaments de la comarca han de ser capaços de “concertar polítiques”, de “canviar el xip de la competició pel de la complicitat”; en segon lloc, que han d’assumir el repte de respondre a la situació d’emergència social que viu la comarca; i, per últim, que cal “cercar elements i coordinar polítiques per multiplicar els esforços”, per innovar, rendibilitzar i treure el màxim profit a les actuacions municipals, de manera que “1+1 haurien de ser més de 2, i en cap cas restar”.

 

“A Mataró una cinquena part de la ciutadania viu amb risc d’exclusió social. Haurien de ser l’objectiu principal de les nostres polítiques”, ha dit l’alcalde. Si davant aquesta realitat “fóssim capaços de superar la mirada introspectiva i abordar la mirada maresmenca, els esforços es multiplicarien”, ha continuat. En aquest sentit, David Bote ha apostat clarament per “arribar a un gran acord per multiplicar els efectes a l’hora de corregir la situació que tots vivim”.

 

L’esmorzar-col·loqui ha comptat a més amb la participació a la taula de ponents de Miquel Buch, alcalde de Premià de Mar i president de la Federació de Municipis de Catalunya; Xavier Amor, alcalde de Pineda de Mar i president de l’Associació Catalana de Municipis; Miquel Àngel Martínez, alcalde de Sant Vicenç de Montalt i president del Consell Comarcal del Maresme; i Joan Majó, exalcalde de Mataró i exministre d’Indústria i Energia. A part dels alcaldes ponents també han assistit a l’acte un bon nombre dels primers edils d’altres municipis de la comarca, així com representants del món econòmic i empresarial del Maresme.