Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde inaugura a la Nau Gaudí l’exposició formada per 125 obres de l’inconformisme rus

Escoltar

L’alcalde inaugura a la Nau Gaudí l’exposició formada per 125 obres de l’inconformisme rus

Les peces són de la Col·lecció Guéron i la majoria no s’havien exposat mai a EuropaL’alcalde, David Bote, va presidir ahir a la tarda la inauguració de l’exposició “Col·lecció Guéron. Art inconformista rus” del Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró que s’ha instal·lat a la Nau Gaudí.


 

A l’acte hi van assistir, a més d’un nodrit públic, el regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez; el cònsol general de la Federació de Rússia a Barcelona, Iury Klimenco; el president de la Fundació Carmen & Lluís Bassat, Lluís Bassat, i el propietari de la col·lecció, Jean-Jacques Guéron, que va ser l’encarregat de fer la visita guiada a l’exposició a tots els presents, així com un dels artistes protagonistes de la mostra: Vladimir Iankilevsky.

 

La mostra està formada per 125 obres, entre quadres i escultures, de la Col·lecció Guéron, una de les més importants col·leccions privades d’art rus i la més completa i representativa dels artistes Xemiakin i Iankilevsky i dels períodes inicials de l’anomenat “art inconformista rus”.

 

La “Col·lecció Jean-Jacques Guéron. Art inconformista rus”, que es podrà veure a la Nau Gaudí (carrer de la Cooperativa, 47) fins al 10 de gener de 2016, presenta 52 obres que mai han estat exposades amb anterioritat a Europa.

 

Tots els assistents van rebre com a regal el catàleg de l’exposició que està prologat per Alexandre Borovsky, responsable d’art contemporani del Museu de l’Estat Rus de Sant Petersburg.

 

L’entrada a la Nau Gaudí és gratuïta i els horaris són de 18 a 21 h de dimarts a diumenge fins al 15 de setembre, i de 17 a 20 h de dimarts a dissabte i d’11 a 14 h els diumenge i festius.

 

Pel que fa a les visites guiades, s’han organitzat per al primer diumenge de mes a les 12 h (juliol, agost i setembre a les 18 h) i les activitats familiars tindran lloc cada tercer diumenge de mes a les 12 h (juny, juliol i setembre a les 18 h, l’agost no hi ha activitat familiar).