Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Generalitat presenta a l’Ajuntament el projecte bàsic de l’Escola Angeleta Ferrer i demana la llicència d’obres

Escoltar

La Generalitat presenta a l’Ajuntament el projecte bàsic de l’Escola Angeleta Ferrer i demana la llicència d’obres

Els treballs s’han d’adjudicar properament a una empresa constructora

La Generalitat de Catalunya ha presentat a l’Ajuntament el projecte bàsic de l’Escola Angeleta Ferrer i ha iniciat els tràmits necessaris per obtenir la llicència d’obres per part del municipi.

 

El projecte bàsic defineix les obres de construcció del nou edifici escolar, que suposarà la reutilització i adequació de la nau de l’antiga fàbrica de paper Can Fàbregas, un edifici de propietat municipal catalogat pel Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic de Mataró amb un nivell de protecció A referit a façanes, volumetria i estructura general. La nau, situada entre els carrers de Cosme Churruca i de Lepant, acollirà una escola d’infantil i primària de dues línees.

 

El gimnàs i els vestidors estaran ubicats a un edifici de nova planta a l’extrem sud-est del solar. El projecte bàsic també preveu l’adequació dels espais no edificats destinats a la pista poliesportiva i patis de l’escola.  

 

Les obres tenen un pressupost d’execució de 5.327.224,94 € i un termini d’execució de 14 mesos des de l’acta de replanteig. L’empresa pública d’Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, S.A.U. haurà de licitar ara el projecte per a la seva adjudicació a una empresa constructora.

 

 

Treballs previs a la construcció

 

Els terrenys, que ja han estat cedits a la Generalitat, ocupen una superfície de 6.775 m².

 

Previ a l’inici de les obres de construcció, l’Ajuntament durà a terme treballs d’estabilització de la xemeneia de Ca l’Arenes, situada al costat del futur centre educatiu, retirarà l’antiga bàscula i anul·larà el soterrani existent reomplint-lo amb sauló. Aquests treballs són compromisos adquirits per l’Ajuntament amb el Departament d’Ensenyament en el marc de la construcció de la nova escola, com ho eren els enderrocs que es van fer l’any passat de les edificacions no catalogades que hi havia a la finca.