Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local de Mataró rep un premi a les bones pràctiques en seguretat viària

Escoltar

La Policia Local de Mataró rep un premi a les bones pràctiques en seguretat viària

El guardó l’atorga la Fundación Española para la Seguridad Vial

La Policia Local de Mataró ha estat reconeguda amb un dels guardons de la IV edició dels Premis de Seguretat Viària per a les Policies Locals que atorga la Fundación Española para la Seguridad Vial (FESVIAL).

 

En concret, ha rebut el Premi a les Bones Pràctiques en Seguretat Viària en la categoria de municipis entre 25.000 i 150.000 habitants, com a reconeixement a la tasca desenvolupada en els darrers 25 anys per la Unitat d’educació viària, prevenció i civisme. L’Associació de Caps i Comandaments de Policia Local de Catalunya va presentar la candidatura als guardons en nom de la Policia Local de Mataró.

 

L’entrega del premi va tenir lloc ahir a Madrid, en el marc de la II Jornada sobre Bones Pràctiques Municipals en Seguretat Viària. Va ser recollit pel cap de la Policia Local, Mateo Sánchez, i els agents de la Unitat d’educació viària, Josefa Ariza i Josep Manel Valla.

 

FESVIAL és una entitat independent que té com a objectiu prevenir els accidents de trànsit, promoure la mobilitat sostenible, la formació i l’educació viària, l’estudi de la sinistralitat, així com la investigació de les estratègies més adients per a la seva prevenció. El seu patronat està integrat per administracions públiques, empreses privades, sindicats i patronals

 

 

Formant més de 8.000 alumnes cada curs

 

El Programa d’Educació Viària impulsat per la Policia Local de Mataró, junt amb altres entitats i serveis, va formar durant el curs 2014-2015 més de 8.300 alumnes de 36 centres educatius de primària, secundària i educació especial de la ciutat.

 

La Policia Local desenvolupa aquest programa amb la participació de Mataró Bus, Consorci Sanitari del Maresme, Bombers de la Generalitat, Honda Institut de Seguretat, Fundación Alcochol y Sociedad, Creu Roja Mataró, Fundación Mapfre i Servei Català de Trànsit. Dels alumnes inscrits el curs passat, més de 5.300 va participar a les activitats organitzades exclusivament per la Policia Local, amb propostes adaptades a totes les edats.