Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Via d’Europa estarà tallada al trànsit 24 hores el cap de setmana del 20 i 21 de juny

Escoltar

La Via d’Europa estarà tallada al trànsit 24 hores el cap de setmana del 20 i 21 de juny

El tall es fa amb motiu dels treballs previs del projecte de remodelació de l’accés Mataró Oest de la C-32

La Via d’Europa, entre la plaça de França i el carrer de Finlàndia (davant Decathlon), estarà tallada al trànsit des de dissabte 20 a les 23 h i fins a diumenge 21 a les 23 h amb motiu dels treballs previs del projecte de remodelació de l’accés Mataró Oest de l’autopista C-32. Entre la plaça d’Itàlia i el carrer de Finlàndia només es permetrà el pas als veïns. A la C-32, el carril de sortida cap a la plaça de França i la Via d’Europa (direcció Centre) es tallarà a partir de les 22 h.

 

El motiu del tall és fer les desviacions de serveis necessàries a l’alçada de la plaça de França d’acord a la planificació de les obres. Els treballs de més intensitat acústica es preveuen desenvolupar abans de la mitjanit.

 

El tall de circulació s’ha programat durant el cap de setmana per minimitzar l’afectació, ja que el volum de trànsit a la Via d’Europa en diumenge equival a un 60% respecte els moviments d’un dia laboral, quan hi ha una intensitat mitjana diària (IMD) de 16.548 vehicles en tots dos sentits. La IMD en diumenge és de 9.738 vehicles (*).

 

 

Recorreguts alternatius

 

Pel que fa els recorreguts interns, mentre duri el tall de trànsit els vehicles que arribin a la plaça de França es desviaran per la carretera de Cirera i la ronda de Jaume Ferran, i el mateix en sentit invers per als vehicles que arribin a la plaça d’Itàlia.

 

Per entrar i sortir de la ciutat es recomana utilitzar els accessos Mataró Sud o Mataró Nord de la C-32.

 

 

Reunions informatives sobre el projecte

 

L’Ajuntament ha programat dues reunions informatives a l’Escola Marta Mata (carrer d’Aristòtil, 23), amb la presència dels tècnics responsables del projecte que donaran a conèixer als veïns el projecte de millora dels accessos i les afectacions de les obres. La primera de les reunions va tenir lloc ahir dimecres a les 20.30 h, i avui dijous 18 es farà la segona a les 19 h.

 

La remodelació de l’accés de la C-32 a Mataró Oest (accés 100) i de la connexió amb la C-60 a l’alçada del Sorrall (accés 99) és un projecte que desenvolupa la Generalitat de Catalunya i que suposa una inversió de 7,2 milions d’euros. Les obres tenen com a objectiu millorar l’accés al centre de Mataró des de la C-32 i descongestionar l’entrada Mataró Oest, que permet arribar a l’Hospital de Mataró i al centre comercial Mataró Parc. L’actuació s’emmarca en el pla d’inversions fins a l’any 2016 acordat entre el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i la concessionària de l’autopista, Invicat.

 

 


(*) Dades de juny de 2014