Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde exposa a Montevideo les formes de col·laboració público-privada per millorar en la gestió dels residus

Escoltar

L'alcalde exposa a Montevideo les formes de col·laboració público-privada per millorar en la gestió dels residus

Explica l’experiència del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme, que presideix

El president del Consorci per al Tractament dels Residus Sòlids Urbans del Maresme i alcalde de Mataró, Joan Mora, va exposar ahir en una conferència a Montevideo (Uruguai) les diferents formes de col·laboració público-privada que existeixen i es posen en pràctica tant a Europa com als Estats Units per abordar el tractament dels residus.

 

Joan Mora va detallar l’experiència de Mataró i comarca al capdavant del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme que, en les fases d’implantació de les seves instal·lacions de tractament, va apostar per diferents formes de col·laboració entre el sector públic i el privat.

 

La conferència formava part del programa del 3r Seminari Internacional “Models de gestió de residus a les ciutats d’Amèrica Llatina”, que està organitzat per la Intendencia de Montevideo amb col·laboració de la Red Latinoamericana de Gestión de Residuos Sólidos (RELAGRES). La trobada internacional té lloc a l’edifici seu del Mercosur fins demà dissabte 21 de març.

 

El Consorci per al Tractament dels Residus Sòlids Urbans del Maresme ha participat al seminari internacional de Montevideo en el marc de la seva adhesió a RELAGRES. El consorci es va adherir a l’octubre a la xarxa de ciutats i institucions llatinoamericanes amb l’objectiu de col·laborar en l’anàlisi de sistemes i tecnologies per implantar instal·lacions de gestió i tractament de residus en aquests països.