Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les varietats de raïm Merlot i Syrah són les triades per al Vi Novell Mataró 2015

Escoltar

Les varietats de raïm Merlot i Syrah són les triades per al Vi Novell Mataró 2015

Es comercialitzen enguany 800 ampolles amb etiqueta dissenyada per Jordi Santamaria

Quatre cellers de Mataró comencen a comercialitzar aquesta setmana el Vi Novell Mataró 2015, una iniciativa que tiren endavant des de fa 18 anys. L’artista Jordi Santamaria és l’autor enguany de l’etiqueta que identifica les 800 ampolles que es posaran a la venda.

 

Es tracta d’un vi negre provinent del celler Rendé Masdéu (DO Conca de Barberà) elaborat a partir de les varietats de raïm Merlot (75%) i Syrah (25%). És un vi jove amb cata visual grana i notes violàcies, i amb notes en boca de fruites vermelles molt madures. Estarà a la venda al Celler Monserrat, Vins Santi, Can Monserrat i al Celler Castellví a un preu de 4,95€.

 

El regidor de Promoció Econòmica de Mataró, Miquel Rey, ha participat aquest migdia en la presentació del Vi Novell d’enguany, acte que s’ha celebrat al celler Can Monserrat (carrer de Santa Maria, 14). A la presentació han assistit també els representants dels establiments impulsors de la iniciativa i l’artista.

 

 

Jordi Santamaria

 

Jordi Santamaria i Galceràn neix l’1 de febrer de 1959 a Mataró. Des de la seva infantesa ja sentia la crida de l’art, influenciat per la gran afició del seu pare cap a la pintura i l’amistat amb l’artista Moisès Villèlia.

 

L’any 1985 rep estudis de dibuix i les seves tècniques amb el mestre Guerau Calàbia (1938-2011). Exposa les seves dues primeres obres a l’any 1987 junt amb el grup del Taller d’en Guerau en una col·lectiva internacional a Argentona. Va ser guardonat amb el segon premi per l’obra “I la partida continua”, amb la tècnica de tinta sobre paper. Uns anys més tard contacta amb l’artista mataroní Josep Novellas (1950-2009), formant part del col·lectiu privilegiat d’alumnes del seu taller. A partir del 2006 participa en diverses exposicions col·lectives i tres anys més tard realitza la seva primera exposició individual “Entre Copes”. En total, ha participat en 32 exposicions col·lectives i n’ha fet 7 d’individuals a Mataró, Begur i el Comú d’Encamp (Andorra). Té obra seva en diverses col·leccions privades d’Espanya, Andorra, Anglaterra i Portugal.

 

 

L’etiqueta

 

L’etiqueta del Vi Novell 2015 representa l’edifici de la Peixateria en un particular homenatge de l’artista a aquest monument arquitectònic, “important i reconegut” pels mataronins. Amb la seva obra, Jordi Santamaria ha volgut transmetre sensacions i emocions viscudes en aquesta plaça de Mataró, com una al·legoria del seu procés vital davant el qual la Peixateria segueix “impassible al pas del temps”, i en al·lusió també a com ha de continuar pervivint el comerç de la ciutat. 

 

 

Penjada de la branca de pi

 

El dissabte, 7 de novembre, a partir de les 12 h comença la cercavila popular durant la qual es penja la branca de pi per senyalitzar els quatre establiments que posen a la venda aquest vi: s’iniciarà al Celler Monserrat (carretera de Mata), baixarà per la carrer de Mata fins al celler Can Monserrat (carrer de Santa Maria), continuarà fins arribar al carrer de Montserrat on hi ha Vins Santi i, per últim, finalitzarà el recorregut arribant a la plaça de Cuba, al Celler Castellví. A l’acte hi participa la colla castellera Capgrossos de Mataró, que aixecarà pilars i serà l’encarregada de penjar la branca del pi per celebrar l’arribada del Vi Novell a la ciutat.