Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró commemora el Dia del Cooperant amb una xerrada sobre un treball de cooperació a Nicaragua

Escoltar

Mataró commemora el Dia del Cooperant amb una xerrada sobre un treball de cooperació a Nicaragua

L’acte vol reconèixer i difondre l’esforç de les persones compromeses amb la cooperació al Tercer Món

Can Palauet acollirà dimecres 30 de setembre a les 19.30 h l’acte de commemoració del Dia del cooperant. Aquest any, la cita servirà per difondre el treball realitzat pel Grup de Cooperació Internacional de la Fundació El Maresme, que el passat novembre va inaugurar un centre integral per a persones amb discapacitat a Masaya (Nicaragua).

 

El Ple de l’Ajuntament va aprovar al setembre de 2007 donar suport a les iniciatives que sorgeixin per reconèixer i difondre el treball dels cooperants i impulsar, a través del Consell Municipal de Solidaritat, Cooperació i Convivència, la celebració d’actes que persegueixin aquesta finalitat. Per aquest motiu, des de l’any 2008 Mataró acull al voltant del 8 de setembre un acte per commemorar el Dia del cooperant, organitzat cada any per una entitat.

 

Aquest any ha estat el torn de l’entitat Grup de Cooperació Internacional de la Fundació El Maresme, que va desenvolupar el seu projecte amb el suport econòmic dels ajuntaments de Mataró i Alella a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

 

Es preveu que l’acte sigui presidit per la regidora de Benestar Social, Convivència i Habitatge, Isabel Martínez Cid. Els voluntaris de projecte Gabriel Cañete, Esteve Buscà, Sandra Delgado i Maria Majó exposaran el treball realitzat amb una xerrada que porta per títol “Projecte Masaya: creació d’un centre integral per a persones amb discapacitat a Nicaragua”.

 

Del 2008 al 2014 l’Associació Haribala, el Col·lectiu de teatre EPMA, l’Associació Amics Escola Pia al Senegal, la Fundació Grup Tercer Món Mataró, l’Associació Amics del bisbe Joan Godayol, l’Associació Amics de la República Dominicana, VOLS-Voluntarial Solidari i, per últim, Grup de Cooperació Internacional de la Fundació El Maresme són les entitats que han organitzat el Dia del cooperant a Mataró sota l’impuls del Consell Municipal de Solidaritat, Cooperació i Convivència.