Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró s’adhereix al programa Municipi Cooperatiu

Escoltar

Mataró s’adhereix al programa Municipi Cooperatiu

Una quinzena de municipis catalans ja s’han compromès a promoure el cooperativisme amb accions de formació i orientació

L’Ajuntament de Mataró va formalitzar ahir l’adhesió al programa Municipi Cooperatiu, impulsat per la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya. El Ple municipal va expressar el passat mes de juny la voluntat de ser agents actius en la promoció del cooperativisme, amb l’aprovació per unanimitat de l’acord d’adhesió a aquest programa.

 

L’alcalde de Mataró, David Bote, i el president de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, Perfecto Alonso, van signar ahir la carta de compromís que formalitza la voluntat de realitzar accions per promoure el cooperativisme a Mataró. La regidora de Promoció Econòmica, Dolors Guillen, també va assistir a l'acte.

 

Entre les actuacions previstes els propers mesos per l’Ajuntament hi ha accions com l’itinerari formatiu “5 competències de l’emprenedoria cooperativa”, la presentació de l’“Anàlisi del perfil de les persones usuàries o consumidores de cooperatives” o sessions informatives sobre orientació financera per a cooperatives.

 

 

Un ric teixit cooperatiu

 

Mataró és una de les ciutats catalanes amb un teixit cooperatiu més dinàmic i actiu del territori, amb més d’una vintena de cooperatives de treball.

 

Quinze consistoris catalans i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà formen part actualment del programa Municipi Cooperatiu, que té per objectiu promoure el cooperativisme a partir d’accions de formació i d’orientació amb la implicació de les administracions locals, entitats i agents del territori.

 

La Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya és l’organització empresarial que agrupa, representa i lidera el cooperativisme de treball a Catalunya. La Federació promou la creació, el creixement i la promoció de les 3.000 empreses cooperatives de treball que, dia a dia, enforteixen l’economia i la societat en base a principis democràtics.