Un Pla especial ordena urbanísticament l’edifici del Centre Natació Mataró i els seus entorns
El Ple municipal aprova provisionalment el document, pendent ara de l’aprovació definitiva per part de la Generalitat
El Ple municipal celebrat dijous 5 de novembre va aprovar provisionalment el Pla especial del Centre Natació Mataró i entorns. El document estableix els paràmetres urbanístics davant futures obres de millora en l’equipament i fa una proposta per ordenar l’espai exterior a l’edifici i l’àmbit d’aparcament, millorant la relació amb el passeig marítim i la platja del Varador.
El Centre Natació Mataró es va construir al 1981. L’edifici està situat a la zona de domini marítimo-terrestre i en un àmbit de concessió adscrit a la Zona portuària de Catalunya. La concessió per a la utilització de l’edifici va ser atorgada al Centre Natació Mataró pel Servei de Ports de la Generalitat, que ha d’autoritzar qualsevol obra de millora o ampliació. Però per poder desenvolupar qualsevol projecte era necessari aprovar un planejament especial per ordenar l’àmbit afectat.
El Pla estableix els següents criteris:
- Supressió de les barreres arquitectòniques, tant per l’accés des de l’espai urbà a l’edifici com a l’interior del mateix.
- Reordenar l’aparcament de la zona: el Pla proposa una organització i reordenació de les places actuals, senyalitzant-les i creant àrees específiques, tant davant de l’edifici com a l’espai d’aparcament públic que s’utilitza de manera provisional als terrenys on s’aixecava el desaparegut Club Nàutic. No obstant l’aparcament previst, la proposta de reorganització de l’aparcament haurà de tenir en compte allò que determini per a l’àmbit el futur Pla de Mobilitat.
- Pel que fa els paràmetres urbanístics, es contempla el dimensionament de l’edificabilitat, volum i usos. Es preveuen 3.090 m² de sostre màxim, que suposa una ampliació de la superfície actual de l’edifici de 372 m² sense que hi hagi cap augment de volum: el futur augment de superfície s’aconseguirà cobrint porxos.
El Pla especial estima en part una al·legació recollida durant el tràmit d’informació pública que es va obrir després de l’aprovació inicial del document (20 d’abril de 2015 en Junta de Govern), i recull els informes enviats pels organismes afectats.
Després de l’aprovació provisional per part del Ple, el planejament urbanístic s’envia ara a la Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat per a la seva aprovació definitiva.