Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Cafè de Mar acull una trobada de les cooperatives escolars del projecte Cultura Emprenedora

Escoltar

El Cafè de Mar acull una trobada de les cooperatives escolars del projecte Cultura Emprenedora

Hi participen alumnes de cicle superior de primària de quatre escoles

La Sala d’actes del Cafè de Mar acollirà divendres 11 de març, de 10 a 12h, la Trobada Local del Projecte CUEME (Cultura Emprenedora a l’Escola), que impulsa la Diputació de Barcelona amb el suport de la Direcció d’Ensenyament de l’Ajuntament de Mataró i el TecnoCampus.

 

Aquest projecte es va iniciar el curs 2011-2012 a l’escola Àngela Bransuela i, actualment, hi participen també les escoles Josep Manuel Peramàs (2012-2013), La Llàntia (2013-2014) i Camí del Mig (2014-2015). La iniciativa es duu a terme en els nivells del cicle superior d’educació primària.

 

Durant el projecte, els alumnes segueixen tot el procés de constitució d’una cooperativa, busquen un nom i dissenyen un logo. Després, fan un estudi de mercat, propostes de prototips i finalment escullen els productes a vendre, el preu i fan una campanya de marxandatge, així com busquen el finançament. Finalment posen a la venda els productes coincidint amb la Fireta de Primavera i la Fira d’Atraccions. Quan acaben el projecte, un percentatge dels guanys els destinen a una ONG local.

 

Els 215 alumnes que hi participen aquest curs han constituït 9 cooperatives: Golden Kids i Absecoop de l’Escola Àngela Bransuela; Coopeart i Coopercracks de l’Escola Josep Manuel Peramàs; La Bosseta i Cosetes i més de l’Escola La Llàntia i Cooperativa Artesana, Cooperativa del Mig i Petits Cooperatives de l’Escola Camí del Mig.

 

La Trobada Local, a la qual assistiran representants de les 9 cooperatives escolars i es comptarà amb l’assistència del regidor d’Educació i Treball, Miquel Àngel Vadell, té com a finalitat fer un intercanvi de coneixements entre l’alumnat participant al projecte CUEME. Se celebra al Cafè de Mar com a espai emblemàtic del cooperativisme mataroní.

 

El projecte CUEME s’acabarà en un acte final el 16 de juny al TecnoCampus.