Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Circ de Nadal es consolida amb dos espectacles d’alta qualitat artística

Escoltar

El Circ de Nadal es consolida amb dos espectacles d’alta qualitat artística

“Encara no ho sé, Lola” de la cia Los Galindos i ‘Mur’amb artistes discapacitats són les dues propostesArriba la cinquena edició del Circ de Nadal, un festival que ja és un referent en el món de les arts escèniques. Aquest espectacle s’insereix al bell mig de la ciutat, al rovell de l’ou de l’activitat social, fet que provoca un agradable impacte i genera empatia amb la ciutadania. Ofereix una proposta artística a la vida del barri alhora que implanta un genuí ambient de circ, respectuós amb l’entorn.
Els objectius d’aquest esdeveniment cultural són fomentar la cultura de base de manera transversal. El Circ de Nadal aposta per una programació variada i accessible per a tots els públics per tal de facilitar-ne la creació de nous i , al mateix temps, fidelitzar el ja existent.
Un dels pilars és la potenciació del desenvolupament i visibilitat d’artistes locals, programant-los, en paral·lel, amb artistes de recorregut internacional. Amb aquesta aposta, la Direcció de Cultura consolida un festival de referència radial i comarcal. La programació d’alta qualitat, sumada a les dates festives i altament comercials, afavoreix l’acostament de públic de poblacions properes a la ciutat i dinamitza l’entorn. El Circ de Nadal és una iniciativa que cerca crear sinergies amb el comerç, les associacions, les entitats i les empreses culturals per establir a la ciutat de Mataró un festival de circ nadalenc d’alta qualitat i participatiu. La ciutat fa una aposta tot l’any pel circ en la seva programació i també per l’impuls de noves creacions a través de la col•laboració en projectes com el De Mar a Mar.
El Circ de Nadal tindrà lloc del 27 de desembre del 2016 al 7 de gener del 2017 a Mataró. És un festival organitzat per la Direcció de Cultura amb la col•laboració de Camaleònica Produccions, una empresa mataronina dedicada a la producció cultural des de l’any 2008. Entre els projectes més destacats que ha desenvolupat, hi ha 5 edicions del festival Circorts de Barcelona, així com la prestació de serveis tècnics al Mercat de les Flors de Barcelona, al Festival Circ de Terrassa i al Festival Internacional de Pallassos de Cornellà.


"Encara no ho sé, Lola"

(Del 27 de desembre de 2016 al 7 de gener de 2017, al Pati de la Residència de Sant Josep)
Durant 10 dies, el Pati de la Residència de Sant Josep es converteix en una carpa de circ amb dues funcions diàries. Els Galindos, companyia guanyadora del Premi Nacional de Cultura 2016, presenta un espectacle de circ de manufactura artesanal per a tots els públics.’Encara no ho sé, Lola’ és un espectacle de proximitat, de circ genuí, on es troben el divertiment i la poètica amb disciplines del circ: acrobàcies, hula-hoop, perxa xinesa, trapezi i pallassos. Els espectadors són a dos pams dels artistes, a tan pocs centímetres que els fa viure una experiència única: una vivència de circ completa i integral.
Cinc generacions d'artistes conviuen a la pista amb artistes de 9 a 52 anys. A més a més, la música en directe, basada en una instrumentació de piano, trompeta i ukelele, a més del violí, la veu i l’acordió, ajuda a embolcallar l’espectacle. L’activitat es desenvolupa en la iurta de lona i fusta, inspirada en les cases dels pastors mongols i de les planúries de l'Àsia, un espai diàfan de 9 metres de diàmetre que descobreix una magnífica estructura que pot acollir 100 persones entorn de la pista de circ.
Els Galindos és la companyia fundada per Bet Garrell i Marcel Escolano, ara fa 24 anys. Tenen una extensa trajectòria i reconeixement nacional i internacional. Són cofundadors de l’Escola de Circ Rogelio Rivel. Són professionals inqüestionables del nou circ català i europeu, col•laboradors en múltiples projectes locals i forans. Són brillants trapezistes volants, acròbates mans a mans, acròbates i manipuladors de hula hoops excèntrics i també pallassos. A ‘Encara no ho sé, Lola’, hi actuen Bina Rieck, Martí Soler, Anna Pascual, tots ells artistes i acròbates de renom amb projecció internacional. També hi participen Bruna i Berta Escolano.


"Mur"

(28 i 29 de desembre de 2016, al Teatre Monumental)
Amb la mirada i assessorament artístic de Nacho Flores, un malabarista, clown i equilibrista amb projecció internacional, el Circ Bombeta (grup de circ integrat per persones amb discapacitat Intel·lectual) i el Circ Vermut ens sorprendran amb un espectacle d’estrena absoluta i creat íntegrament a Mataró. Nou clowns en escena, cubs, llum, treball col•lectiu i la idea que si es camina col·lectivament s’arriba més lluny, són els elements que encapsulen l’essència de ‘Mur’, un espectacle de circ vital i poètic on les construccions impossibles impulsen als artistes de manera col·lectiva per assolir un objectiu comú: deconstruir un mur per edificar un nou món en què persones summament heterogènies puguin conviure en equilibri. ‘Mur’ és un exemple clar que demostra que l’art pot erigir-se com una eina d’integració social i de qüestionament de la societat actual.
Circ Bombeta neix l’any 2008 fruit de la sinergia creada entre Cronopis, entitat que promou el circ des de la base, i l’Associació d’Integració Social Taller d’Idees. La idea inicial dels dos col•lectius era fer un curs de circ per a persones amb diferents capacitats amb l’objectiu de treballar la motricitat, l’autosuperació, la creativitat i la confiança. L’alumnat aprèn, així, un tastet de les diferents disciplines circenses i, amb el temps, el seu interès augmenta i l’objectiu passa a ser-ne un altre de més ambiciós: actuar damunt dels escenaris.
Venda d'entrades
Les entrades es poden adquirir de manera anticipada online a través del portal https://entradesculturamataro.cat/ i presencialment a la Direcció de Cultura (Carrer Sant Josep núm. 9) de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i de dimecres a divendres de 18 a 20 h. També es podran adquirir entrades a taquilla.