Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Nomenclàtor de Mataró incorpora les denominacions de nou places, jardins i vials de la ciutat

Escoltar

El Nomenclàtor de Mataró incorpora les denominacions de nou places, jardins i vials de la ciutat

Hi ha espais públics dedicats a Josep Samsó, Romuald Grané i Caterina Albert

El Ple de l’Ajuntament va aprovar el passat 5 de maig incorporar al Nomenclàtor de Mataró els noms per a nou places, jardins i vials de la ciutat. La proposta va ser presentada per la Comissió Municipal del Nomenclàtor de Mataró, com a òrgan municipal de participació ciutadana que té com a finalitat tractar els temes referents a l’elaboració, actualització i aplicació del Nomenclàtor de la ciutat.

 

Els noms incorporats són els següents:

 

- Jardins dels Molins Fariners, per a la plaça pública situada a la intersecció de l’avinguda d’Amèrica, el passeig dels Molins i el d’Antoni Martí Cabanelles, a l’Eixample.

 

- Plaça del Bruc, situada a l’entorn de la carretera de Cirera, a l’alçada del carrer Transversal, al barri de Cirera

 

- Jardins del Veïnat de Traià, per a l’espai públic que es troba entre el passeig de Ribalta i el de Ramon Berenguer III, just a sobre de l’escola Camí del Cros, al barri de Cerdanyola.

 

- Passatge de la Menta, per a l’espai a la confluència de les rondes de Josep Tarradellas i del Cros amb el passeig de Ramon Berenguer III, al barri de Cerdanyola.

 

- Plaça de Romuald Grané (activista social i polític; Artés, 1923 – Mataró, 2012), per a la petita plaça que es troba entre els carrers de la Verge de la Paloma, de Sant Joan Bosco i de Pere III el Cerimoniós, al barri de Cerdanyola.

 

- Plaça de Dosrius, per a l’espai entre el carrer del Germà Doroteo i la ronda de Josep Tarradellas, al barri de Cerdanyola.

 

- Baixada dels Pobles Eslaus, per al vial situat entre el poliesportiu municipal del carrer d’Euskadi i el carrer Nou de la Mercè.

 

- Plaça de Caterina Albert (escriptora; L’Escala, 1869-1966), situada a la ronda de Sant Oleguer, a l’alçada del carrer de Josep Pla.

 

- Passatge de Josep Samsó (rector de Santa Maria, beatificat l’any 2010; Castellbisbal, 1887 - Mataró, 1936), per al vial situat sota la Vil·la romana dels Caputxins.