Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Parc Central repeteix Jornada d’esport adaptat dissabte 7 de maig

Escoltar

El Parc Central repeteix Jornada d’esport adaptat dissabte 7 de maig

La segona edició vol posar l’accent en l’esport inclusiu

Mataró acull de nou dissabte 7 de maig, al Parc Central, la Jornada d’esport adaptat, aquesta vegada amb el lema “L’esport inclusiu surt al carrer”. La jornada està organitzada pel Club Esportiu FEM Esport Mataró i la Direcció d’Esports de l’Ajuntament de Mataró, i compta amb la col·laboració de l’empresa Santa Lucía.

 

El regidor d’Esports, Josep Maria Font; el president del Club FEM, Carlos Sancho; i el representant de Sant Lucía, empresa col·laboradora amb l’esdeveniment, José Antonio Collado, han presentat avui en roda de premsa l'esdeveniment esportiu.

 

La jornada es farà de 9 a 13 h i repeteix el format de la primera edició, que es va celebrar al 2014 amb gran èxit de participació. Com a novetat, aquesta vegada l’esport adaptat es vol contemplar des d’una visió inclusiva dins l’esport en general, fomentant que cada entitat pugui dedicar un espai o una secció pròpia per a les persones amb diversitat funcional, enlloc de tenir clubs o activitats específiques.

 

A la trobada esportiva es preveu una participació d’uns 100 esportistes de diferents entitats vinculades a l’esport adaptat. Els clubs i entitats faran exhibicions de les activitats que duen a terme habitualment; també es faran competicions d’algunes disciplines i es donarà l’oportunitat al públic de participar en activitats oberts per a tothom. Per últim, la jornada permetrà als clubs i entitats difondre i promocionar les activitats que realitzen mitjançant estands instal·lats al parc per informar el públic assistent.

 

Les modalitats esportistes que es podran veure són: futbol, hoquei, bàsquet, tennis taula, taller de nusos (vela), country, gimnàstica rítmica, petanca i boccia.

 

Les entitats participants són clubs esportius que fan activitats adreçades a les persones amb discapacitat o bé tenen una secció o equip específic, i entitats socials que dins el seu programa d’activitats contemplen i promouen l’àmbit esportiu. Els participants confirmats fins ara són, a més del Club FEM, la Fundació El Maresme, AGIMM, Iluro Hoquei Club, Centre Natació Mataró, ADIAM + Racing Pineda, Futsal Vilassar, Club Futbol Sala Ciutat de Mataró, Escola vela Mataró, AE Boet-FEDAMAR, Grup Catalonia i MARPI. 

 

 

Club FEM

 

El Club Esportiu Fem Esport Mataró (Club FEM) és una entitat sense finalitat de lucre constituïda el desembre de 2009, fruit de l’aposta de tres entitats mataronines (Fundació el Maresme, GIMM i Fundació Suport) perquè l’esport fos també accessible a les persones amb discapacitat. La Direcció d’Esports de l’Ajuntament de Mataró dóna suport a l’entitat des del moment inicial de la constitució.

 

En aquests anys el club ha anat ampliant l’oferta de modalitats esportives algunes de les quals es porten a terme amb la col·laboració d’altres entitats i que són: bàsquet, tennis taula, hoquei herba, boccia, futbol, atletisme i country amb la possibilitat de formar part en competicions oficials.