Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Seguici Popular de Barcelona acompanyarà la Família Robafaves per les festes de Sant Simó

Escoltar

El Seguici Popular de Barcelona acompanyarà la Família Robafaves per les festes de Sant Simó

Del 15 al 30 d’octubre se celebra la festivitat del patró marinerDiferents entitats, colles i grups musicals de Mataró participaran a les Festes de l’Aplec de Sant Simó del 15 al 30 d’octubre, oferint una quarantena d’actes per a totes les edats i gustos. La novetat d’enguany és que, diumenge 23 d’octubre al matí, el seguici popular de Barcelona acompanyarà la Família Robafaves i als gegants de Sant Simó a la tradicional cercavila que fan fins a l’ermita de Sant Simó. El dia 28, hi haurà la venda de sabres.
L’Ajuntament de Mataró ha convidat el Seguici Popular de Barcelona, després que el seguici popular mataroní, amb les diferents comparses institucionals, participés a principis d’any a les festes de Santa Eulàlia de Barcelona. Després de sortir en cercavila el 23 d’octubre, el seguici popular barceloní es traslladarà a l’Ateneu de la Fundació Iluro per poder ser visitat del 24 d’octubre a l’1 de novembre. El dia 25 d’octubre, a les 18 h, es farà la inauguració oficial.
Les figures de Barcelona
El seguici popular barceloní, constituït el 1993, és el conjunt d’elements d’imatgeria festiva que participa en els moments més simbòlics de les festes de Barcelona. Està integrat per les figures tradicionals més històriques de la Barcelona antiga: Els gegants de la ciutat, els gegants de Santa Maria del Mar; així com també el bestiari històric de la ciutat: L’Àliga , el Lleó, la Mulassa, el Bou, la Víbria, la Tarasca, els Cavallets cotoners, i, des de fa poc, el Ball de Bastons de Barcelona.
El dia 23 d’octubre, les figures barcelonines acompanyaran la Família Robafaves i els gegants de Sant Simó des de la Plaça de la Muralla fins a l’Ermita, on cadascú farà el seu ball propi. Per aquesta ocasió, el seguici festiu de Barcelona desfilarà amb el tradicional Toc d’Inici, que és amb el que comencen les celebracions de la Festa Major de Barcelona.
Les festes de Sant Simó també tindrà activitats infantils, activitats esportives, la tradicional tómbola, concurs fotogràfic, cercaviles de gegants, teatre, ball de gitanes i mostra de música tradicional, ballada de sardanes i espectacles de màgia. La música hi tindrà com cada any un paper destacat amb diferents concerts de cant coral, recital de música barroca, el combat de glosa o cançó improvisada, cantada d’havaneres amb el grup Port Bo que enguany celebren 50 anys damunt els escenaris i un recull de cançons populars a càrrec dels alumnes de 3r de primària de l’escola Anxaneta, entre d’altres.
Les activitats comencen dissabte 15 d’octubre amb la 23a edició de la Marxassa i s’allargaran tres caps de setmana. Diumenge 16 d’octubre, al matí, tocarà la recentment creada Orquestra de Mataró.
El dia 28 d’octubre és el dia del sant patró i com mana la tradició durant tot el dia hi haurà la venda de sabres, el dolç propi de la diada de Sant Simó, a càrrec de les pastisseries de la ciutat que també oferiran panellets i castanyes. A la tarda, hi haurà l’actuació castellera dels Capgrossos de Mataró i un concert de música barroca.
La Xarxa de Biblioteques de Mataró col·labora de nou amb la festa amb una Hora del conte especial, “Blau Marí”, a càrrec de la Cia Pinotxo amb Bicicleta el dimecres 26.
El tradicional Ball de Pescadors i la ballada de sardanes es faran diumenge 30 d’octubre al matí.