Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament adequa un local com a Centre de repartiment d’aliments solidaris

Escoltar

L’Ajuntament adequa un local com a Centre de repartiment d’aliments solidaris

Unificarà la distribució d’aliments que Càritas i Creu Roja fan ara des de diferents espais a la ciutat

L’Ajuntament té en marxa les obres d’adequació del futur Centre de repartiment d’aliments solidaris, al carrer de Casto Méndez Núñez. Els treballs permetran unificar en un sol espai la distribució d’aliments solidaris a la ciutat que ara fan en locals diferents Càritas Interparroquial de Mataró i l’Assemblea Local de Creu Roja, per tal d’optimitzar els recursos públics i privats orientats a la cobertura de necessitats de les famílies que estan en situació de vulnerabilitat i/o risc d’exclusió social.

 

L’alcalde, David Bote, acompanyat de la regidora de Benestar Social, Isabel Martínez, i la regidora de Via Pública, Equipaments i Espais Públics, Núria Moreno, ha visitat avui el local per conèixer l’estat d’execució de les obres.

 

El futur equipament, que ha estat llogat per l’Ajuntament i té una superfície de 1.144 m², està situat a la planta soterrani de l’edifici ubicat al número 64 del carrer de Casto Méndez Núñez. Les obres preveuen una nova distribució de l’espai i la construcció d’una rampa per a vianants al costat de l’actual accés per a vehicles.

 

La zona de recepció, espera i informació dels usuaris (92,40 m²) se situarà just a l’arribada de la rampa per a vianants, davant dels despatxos d’administració. Es preveu que a la zona d’exposició (243,29 m²) els aliments estiguin disposats en prestatgeries perquè els usuaris els puguin escollir. La zona d’emmagatzematge (478 m²) incorporarà també un espai adequat per preveure la ubicació de càmeres de fred per a la conservació dels aliments (22,95 m²).

 

Les obres han estat adjudicades a l’empresa GOMINTEC, SL per un import de 69.480,66 € (IVA inclòs) i tenen una durada prevista de 4 mesos. Els treballs d’adequació es finançaran amb una donació de La Caixa per valor de 50.000 €, mentre que la resta anirà a càrrec del pressupost municipal

 

 

Aliments solidaris per a prop de 10.000 persones

 

El Centre de repartiment d’aliments solidaris es posarà en marxa en el marc d’un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Mataró, Càritas Interparroquial de Mataró i l’Assemblea Local de Creu Roja, entitats aquestes dues que reben productes de la Fundació Banc dels Aliments, del Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA) i de la donació d’empreses i particulars de la ciutat.

 

El centre oferirà una cistella de productes bàsics d’alimentació, de manera periòdica, a les famílies prèvia valoració social i prescripció del Servei de Benestar Social de l’Ajuntament i de Càritas Interparroquial Mataró.

 

L’espai serà com un supermercat on els productes estaran exposats per tal que les famílies els puguin recollir utilitzant els punts que se’ls hi haurà atorgat en funció de les necessitats i membres de la unitat familiar. Una altra particularitat d’aquest centre és que podrà tenir a l’abast producte fresc, especialment fruita i verdura.

 

Amb aquest centre es preveu donar cobertura a unes 2.550 famílies amb ingressos inferiors a l’IRCS (Índex de Renda de Suficiència de Catalunya), xifra que pot significar que es donaria servei a unes 10.000 persones en el transcurs de l’any.