Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament aprova un Pla de manteniment de les escultures situades a l’espai públic

Escoltar

L’Ajuntament aprova un Pla de manteniment de les escultures situades a l’espai públic

Periodifica les actuacions necessàries per garantir-ne el bon estat de conservació

L’Ajuntament executarà en els propers anys un Pla de manteniment de les escultures situades a l’espai públic amb l’objectiu de garantir el correcte estat de conservació de les mateixes. El Pla es va aprovar el passat mes de maig per la Junta de Govern Local, i al Ple municipal de juny es va donar compte de l’acord.

 

La iniciativa dóna compliment a una proposta de 2014 del Consell Municipal del Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Mataró sobre l’elaboració d’un inventari i un pla de manteniment de les escultures. Segons l’inventari, elaborat per la Unitat de Patrimoni Arquitectònic del Servei d’Urbanisme, Patrimoni i Habitatge, Mataró disposa de 70 escultures i 9 xemeneies (elements singulars).

 

El document també recull informació sobre 4 escultures que ja han estat retirades per diferents motius. L’inventari inclou, entre altres dades, el nom de l’element, el tipus, la ubicació, l’any i autor, una descripció física i les seves dimensions.

 

Un cop fet l’inventari, el Servei d’Espais Públics de l’Ajuntament ha elaborat el Pla de manteniment, acció contemplada al Pla d’Actuació Municipal del 2016. L’objectiu és definir, valorar i periodificar el manteniment correctiu i preventiu que necessiten les escultures o elements, ja que n’hi ha de diferent tipus i materials: des d’escultures de gran dimensions, com la Laia l’Arquera, a plaques identificatives i d’homenatge. El pla quantifica l’import total necessari per al manteniment en 148.052,76 € (IVA inclòs) i periodifica les actuacions a realitzar entre el 2016 i el 2031.