Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament defensa un país lliure de corrupció d’Estat

Escoltar

L’Ajuntament defensa un país lliure de corrupció d’Estat

La Junta de Portaveus, celebrada el passat 4 de juliol, va aprovar una declaració institucional presentada per ERC per un país lliure de corrupció d’Estat.


El text, del qual es va donar coneixement en el ple del passat 7 de juliol, es va aprovar amb els vots a favor del partit proposant, el PSC, CiU, C’s, VoleMataró, CUP, PxC, ICV i els vots en contra del PP.

 

El text íntegre és el següent:

 

“El diari Público ha difós les gravacions d'unes converses entre el ministre de l'interior en funcions i candidat del Partit Popular per Barcelona, Jorge Fernández Díaz, i Daniel de Alfonso, cap de l'Oficina Antifrau, en què es constata l’utilització amb finalitats polítiques de les institucions de l’Estat, per part del ministre Fernández Díaz, amb la connivència del cap de l'Oficina Antifrau, intentant construir casos de corrupció per desacreditar davant de la societat els partits favorables a la independència de Catalunya, en especial ERC i CDC. 

 

Malgrat els seus intents per desprestigiar els partits sobiranistes, els implicats en aquestes gravacions, no han trobat cap indici de corrupció per a fer-ho. En efecte, les forces polítiques independentistes són ara les perseguides, però amb aquesta dinàmica, ningú pot garantir que en el futur no siguin altres, per motivacions diferents, els reprimits mitjançant un ús partidista com l’actual, dels instruments de l’Estat.

 

La publicació de les gravacions ha generat una ràpida reacció entre la societat civil que ha convocat manifestacions per expressar el rebuig a aquests fets.

 

Atès que l’Oficina Antifrau ha de ser una institució independent, que ha de treballar per enfortir la integritat en el sector públic català, mitjançant la prevenció i la investigació de la corrupció.

 

Atès que la llibertat ideològica és un dret fonamental, atès que la democràcia i la llibertat d’expressió han de ser els pilars bàsics d’un Estat.

 

Per tots aquests motius, el grup d’ERC – Moviment d’Esquerres a l’Ajuntament de Mataró proposa d’adopció dels següents acords:

 

 

Primer. L’Ajuntament de Mataró exigeix la dimissió, tant del Ministre de l’Interior en funcions, el Sr. Jorge Fernàndez Díaz, com del Director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Sr. Daniel de Alfonso Laso, ja que en cas de confirmar-se aquesta informació, haurien pogut fer un ús indegut del seu càrrec a l’intentar perseguir i reprimir ideològicament a polítics independentistes.

 

Segon. Manifestar el suport de l’Ajuntament de Mataró a les accions que tant el Parlament de Catalunya com el Govern de la Generalitat puguin portar a terme per esclarir els fets i demanar responsabilitats a les persones implicades.

 

Tercer. Donar suport en aquelles manifestacions de la societat civil que defensin un país lliure de corrupció d’Estat.

 

Quart. Fer arribar aquest acord a tots els grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, a l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, a la Federació de Municipis de Catalunya i a l’Associació de Municipis per la Independència.”