Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament gestionarà directament l’aparcament soterrat de la plaça de les Tereses en finalitzar la concessió

Escoltar

L’Ajuntament gestionarà directament l’aparcament soterrat de la plaça de les Tereses en finalitzar la concessió

El Ple encarrega a l’empresa municipal PUMSA la gestió

L’Ajuntament explotarà a partir del 2 de febrer, l’aparcament soterrat de la plaça de les Tereses, un dels pàrquings públics de major rendiment de la ciutat. L’aparcament es gestiona actualment mitjançant una concessió que està a punt de finalitzar, i el Ple municipal va aprovar ahir declarar-la extingida i encarregar a l’empresa municipal PUMSA la gestió directa del servei.


 

La concessió per construir i explotar l’aparcament de la plaça de les Tereses es va adjudicar l’1 de desembre de 1975 a favor de l’empresa Viales y Construcciones SA, actualment Empark Aparcamientos y Servicios SA. La durada de la concessió era de 40 anys a comptar des de la recepció provisional de les obres el 2 de febrer de 1977, per la qual cosa finalitza el proper 2 de febrer de 2017.

 


L’aparcament té 347 places de rotació. El percentatge promig d’ocupació en tot l’horari d’obertura (de 7 a 23 h) va ser del 65% al 2015 i es preveu superior per a aquest any. La inversió que van suposar les obres de construcció està amortitzada, i en aquests moments el pàrquing pot donar un benefici net aproximat de 600.000 € anuals que permetrà fer les inversions d’adequació de les instal·lacions que siguin necessàries i treure’n rendiment de l’explotació.

 

La concessionària haurà de fer entrega de l’aparcament i la documentació necessària per garantir la continuïtat del servei. L’explotació a càrrec de PUMSA inclourà fer-se càrrec del manteniment de les instal·lacions. L’Ajuntament preveu fer obres a l’aparcament, principalment per millorar els accessos, i se subrogarà el personal existent.