Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament rebutja el nou model de contractació de menjadors escolars de la Generalitat de Catalunya

Escoltar

L’Ajuntament rebutja el nou model de contractació de menjadors escolars de la Generalitat de Catalunya

La Junta de Portaveus celebrada l’1 de febrer va aprovar una declaració institucional que rebutja l’Acord Marc del servei de menjador en centres públics de titularitat del Departament d'Ensenyament que vol dur a terme la Generalitat.

 

El text, que va ser presentat pel grup municipal del PSC i va incorporar una esmena de la CUP, es va aprovar amb els vots a favor d’aquests dos partits a més d’ERC, Ciutadans i PPC. El grup municipal de CiU s’hi va abstenir. Els representants dels grups de VOLEMataró, ICV i PxC no eren presents en el moment de la votació.

 

L’acord íntegre, del qual es va donar compte al Ple municipal del 4 de febrer, és el següent:

 

“El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya va publicar en el mes de juliol i posteriorment al mes de desembre de 2015 la licitació de l’acord marc del servei de menjador en centres públics de la seva titularitat dels nivells obligatoris i dels segon cicle d’educació infantil.

 

Aquesta licitació anirà en contra de les petites i mitjanes empreses del sector, i per contra afavorirà a grans empreses que, probablement, presentaran ofertes centrades exclusivament en els preus i deixant de banda l’oferta educativa que la gestió d’un menjador escolar ha de tenir.

 

Els termes de la licitació no permeten que les comunitats educatives, AMPES i Consells Escolars puguin tenir una paper i opinar sobre el concurs i el resultat de la selecció.

 

Les bases de la licitació determinen que la tasca dels monitors i monitores del servei de menjador quedarà com de simple vigilància, sense tenir en compte que es tracta d'educadors, així doncs posa en qüestió el caràcter educatiu dels menjadors, aspecte molt valorat per la comunitat educativa dels centres, i ho deixa relegat a un servei únicament de l’hostaleria i la restauració.

 

S’ha presentat recentment un recurs a aquest nou model de contractació de menjadors escolars, mitjançant l’ACELLEC (Associació Catalana d’empreses de Lleure, l’Educació i la Cultura), recolzat per la FAPAC (Federació de les AMPES de Catalunya) i per la majoria de les Associacions de Pares i Mares i dels Consells Escolars de les escoles.

 

Per tot això, el grup municipal PSC presenta la següent declaració institucional:

 

1. Rebutjar l'Acord Marc del servei de menjador en centres públics de titularitat del Departament d'Ensenyament dels nivells obligatoris i/o segon cicle d'educació infantil, que el Departament d’Ensenyament pretén portar a terme i que perjudica i afecta molt notablement a la nostra escola pública.

 

2. Instar al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a deixar sense efecte l’acord marc del Maresme-Vallès Oriental i a aturar la tramitació de la licitació a la resta de comarques.

 

3. Instar al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya perquè desplegui la Moció 196/X del Parlament de Catalunya sobre menjadors escolars, i perquè doni suport a les comunitats educatives que decideixen que no volen i/o poden assumir la gestió dels menjadors escolars.

 

4. Traslladar aquest acord municipal al Govern de la Generalitat.”