Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament refarà el mur de la Zona Esportiva Municipal de Cerdanyola afectat per les pluges

Escoltar

L’Ajuntament refarà el mur de la Zona Esportiva Municipal de Cerdanyola afectat per les pluges

S’ha començat a treure la runa i es refarà tot el tram que dóna al Camí del Mig

L’alcalde, David Bote, ha presidit aquest matí una reunió de coordinació per fer balanç provisional de les incidències provocades a la ciutat pels aiguats d’ahir. L’afectació més important és l’esfondrament parcial del mur perimetral de la Zona Esportiva Municipal de Cerdanyola (que inclou el Camp Municipal de Futbol Camí del Mig).

 

Segons dades de Meteomar, servei meteorològic del Consell Comarcal del Maresme, a Mataró es va enregistrar una intensitat de pluja de 140 l/m² durant tota la jornada, tot i que puntualment es va arribar a una intensitat màxima de fins a 213 l/m². La Generalitat va activar el Pla Inuncat en fase d’alerta i des dels serveis de l’Ajuntament implicats, coordinats per Protecció Civil, es van prendre les mesures de prevenció habituals, com la instal·lació de tanques als passos rodats a les rieres de Sant Simó i d’Argentona.

 

Els Bombers de la Generalitat van realitzar una cinquantena de sortides a Mataró, principalment per atendre inundacions de plantes baixes i soterranis. Per la seva part, la Policia Local va rebre 18 requeriments entre les 17.36 h del dia 12 i les 5.45 h d’avui 13 d’octubre relacionats amb els aiguats.

 

Fins al migdia d’avui s’havien detectat incidències en una quinzena de cruïlles semafòriques de la ciutat, així com en 27 quadres elèctrics de l’enllumenat públic, que es preveu solucionar al llarg del dia. La xarxa de clavegueram no va patir incidències remarcables més enllà de l’aixecament d’algunes tapes per la manca de capacitat per engolir la quantitat d’aigua caiguda en tan poc temps. Pel que fa a la neteja viària, s’han detectat incidències en una trentena de punts de la ciutat, principalment per acumulació de sorra o restes vegetals.

 

Pel que fa als 257 equipaments municipals, l’afectació més remarcable és l’esfondrament del mur de la Zona Esportiva Municipal de Cerdanyola. En concret, han caigut 30 metres lineals de mur i han quedat inestables prop de 40 metres més (uns 20 per cada banda), que s’han d’enderrocar. Operaris del Servei d’Equipaments Municipals ja han començat a treballar avui mateix en el desenrunament i enderroc dels 70 metres totals afectats i s’han instal·lat tanques per garantir la seguretat dels vianants, treballs que no suposen afectació a l’activitat dels clubs que utilitzen les instal·lacions esportives.

 

En una inspecció prèvia, l’Ajuntament ja havia detectat patologies en diferents punts del mur perimetral de la Zona Esportiva Municipal de Cerdanyola i, dimarts passat, a la Comissió Informativa Municipal de l’Àrea de Gestió de l’Espai Públic se’n va donar compte als grups municipals. Després de l’afectació pels aiguats d’ahir, l’Ajuntament prioritzarà la redacció d’un projecte per refer de forma integral el tram de mur que dóna al Camí del Mig.

 

La caiguda d’una figuera al pati de l’escola Joan Coromines ha estat una altra de les afectacions a destacar pel que fa els equipaments municipals.

 

 

CAP de Ronda Prim
 

Els forts ruixats també han provocat afectacions a altres serveis, no municipals, com la circulació de trens de la línia R1, que es va veure interrompuda durant la tarda d’ahir entre El Masnou i Mataró.

 

Així mateix, l’intens ruixat ha provocat una inundació a la coberta del Centre d’Atenció Primària de Ronda Prim de Mataró, que ha causat diverses goteres i ha obligat a tancar l’equipament. La zona més afectada és la segona planta, on s’han després algunes de les plaques del cel ras mullades per l’aigua. Segons ha informat el Departament de Salut de la Generalitat, per raons de seguretat s’han hagut de tancar aquestes zones i s’ha anul·lat l’activitat que hi havia programada. Només ha quedat oberta la planta baixa, on es continuen fent les visites d’urgència. El personal administratiu està trucant a totes les persones que tenien visita avui per concertar-los-en una altra.

 


L’Institut Català de la Salut està treballant per poder restablir la normalitat de l’activitat tan aviat com pugui ser.

 

A banda de les afectacions als serveis i les pèrdues materials, la conseqüència més important dels aiguats d'ahir al Maresme va ser la mort a Vilassar de Mar d'un home, veí de Mataró.