Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde presideix l’ofrena floral amb motiu del Dia Oficial de la Memòria de l’Holocaust

Escoltar

L’alcalde presideix l’ofrena floral amb motiu del Dia Oficial de la Memòria de l’Holocaust

L’acte té lloc davant el monument “Intolerància”

L’alcalde, David Bote, ha presidit avui a les 19 h l’ofrena floral amb motiu del Dia Oficial de la Memòria de l’Holocaust i la Prevenció dels Crims contra la Humanitat. L’acte ha tingut lloc davant el monument “Intolerància”, al passeig de Carles Padrós.

 

Membres del Grup de Recerca de la Memòria Històrica de Mataró han fet lectura d’un manifest redactat per a l’ocasió, on han volgut recordar la destrucció provocada per esdeveniments passats com l’Holocaust “perquè no es tornin a repetir”, però també han denunciat nous episodis “d’intolerància humana” com l’actual crisi dels refugiats.

 

A continuació han tingut lloc les ofrenes de diferents entitats i partits polítics de la ciutat, mentre alumnes de l’Institut Damià Campeny llegien els noms dels 26 maresmencs que van estar en camps d’extermini. A les ofrenes hi han participat Amical de Mauthausen, Grup de Recerca de la Memòria Històrica de Mataró, Comissió Obrera Nacional de Catalunya – Maresme, Òmnium Cultural, Moviment d’Esquerres, ICV, CUP, PPC, VoleMataró, Ciutadans, ERC, CiU i PSC.

 

L’acte ha finalitzat amb l’ofrena institucional que l’alcalde ha fet en representació del consistori. L’acompanyament musical ha anat a càrrec de l’Escola Municipal de Música de Mataró.

 

 

Conferència sobre les deportacions de republicans

 

Com a novetat aquest any en el marc del Dia Oficial de la Memòria de l’Holocaust divendres a les 19h, a la Sala d’actes de Can Palauet, tindrà lloc un acte acadèmic institucional que inclourà la conferència “Deportació Republicana als camps nazis”, a càrrec de la professora i doctora en Història, Rosa Toran.