Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde visita les obres d’urbanització de l’avinguda d’Ernest Lluch i els terrenys d’Iveco-Renfe més propers a TecnoCampus

Escoltar

L’alcalde visita les obres d’urbanització de l’avinguda d’Ernest Lluch i els terrenys d’Iveco-Renfe més propers a TecnoCampus

L’empresa municipal d’urbanisme PUMSA treballa des del mes d’octubre en les obres d’urbanització de l’avinguda d’Ernest Lluch i la resta de vials situats a l’àmbit del sector Iveco-Renfe/Farinera més proper al TecnoCampus. Aquesta és la primera fase del sector que es comença a urbanitzar. L'alcalde, David Bote, i la regidora d'Urbanisme i presidenta de PUMSA, Núria Calpe, ha visitat avui les obres d'urbanització.

 


El Consell d’Administració de PUMSA va aprovar el passat juny adjudicar a l’empresa Construccions Deumal, SA les obres incloses al Projecte d’Urbanització de la UA-89d d’Ernest Lluch / Valldeix. Aquestes tenen una durada aproximada de vuit mesos i un pressupost d’adjudicació d’1.631.179,13 € (IVA inclòs).

 


Prèviament a la urbanització, s’han dut a terme els enderrocs de les naus existents a l’àmbit, treballs que van començar a finals de l’any 2015 i que ja han finalitzat. Les empreses que hi han treballat han estat per a una primera fase Top, Proyectos y Contratas, SL amb un pressupost d’adjudicació de 252.718,66 € (IVA no inclòs). En la segona i tercera fase, l’empresa ha estat Constraula, Enginyeria i obras, SAU amb un pressupost d’adjudicació de 80.917,68 € (IVA no inclòs) en la segona i 20.777,50 € (IVA no inclòs) a la tercera.

 


En concret, el projecte preveu urbanitzar l’àmbit format per l’avinguda del Maresme, l’avinguda d’Ernest Lluch, el passeig de Marina i el carrer de Narcís Monturiol, que s’obrirà fins a l’avinguda del Maresme. A més, s’obrirà un nou carrer a mitja illa que unirà el carrer de Narcís Monturiol amb l’avinguda d’Ernest Lluch, i que donarà accés més directe a l’edifici universitari. La urbanització acabarà amb la prolongació del Parc de Mar en front d’aquest àmbit.

 


Les obres contemplen la pavimentació de calçades i voreres, així com la urbanització de les zones verdes.

 


Pel que fa als serveis, es preveu donar continuïtat a la xarxa centralitzada de distribució de fred i calor “Tub Verd” que finalitzava al TecnoCampus per fer-la arribar al nou àmbit d’urbanització.

 


Pel que fa al clavegueram, es preveu la col·locació d’una nova xarxa de col•lectors que millorarà i connectarà amb l’existent, i es millora la xarxa amb un nou col·lector per sota les vies de Renfe. També es modificarà la xarxa d’aigua, se soterraran les línies elèctriques, se substituirà la xarxa de telecomunicacions i s’ampliarà la de gas per cobrir tota la nova urbanització.

 


Es preveu també la instal·lació de l’enllumenat públic adaptat a cadascun dels diferents espais i contenidors en superfície per a la recollida dels residus urbans. Quant a la jardineria, es plantaran diferents espècies vegetals, i s’instal•larà un sistema de reg automatitzat.Aquestes obres tenen seguiment arqueològic en trobar-se l’àmbit d’actuació proper al perímetre que delimita el BCIN de la zona arqueològica de la Vil·la Romana de Torre Llauder.

 


En total, el projecte preveu el desenvolupament urbanístic de 29.497 m2, dels quals 22.125 m2 de sòl (75%) corresponen a equipament, zona verda i vials de cessió obligatòria i gratuïta a l’Ajuntament i 7.372 m2 de sòl privat (25%) amb un sostre previst de 33.957 m2 de terciari i residencial amb 364 habitatges com a màxim dels quals 80 seran de protecció oficial i 37 de concertada.

 


Està previst portar en els propers mesos a aprovació del Consell d’Administració la licitació de la fase 2 i final del projecte d’urbanització.

 


Ha estat necessari i es preveu de manera puntual afectacions al trànsit rodat en funció de l’obra.