Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 38a Cursa Popular de Les Santes reuneix més de 1.800 participants

Escoltar

La 38a Cursa Popular de Les Santes reuneix més de 1.800 participants

Marc Roig i Laura Pelegrí han estat els guanyadors de la prova

La 38a Cursa Popular de Les Santes ha aplegat aquest matí prop de 1.800 corredors de totes les edats en el Parc Central. La prova ha començat a les 9.30 h hi ha tingut el recorregut de 5 km habitual: carrer dels Pirineus, Camí de la Geganta, carrer de Melcior de Palau, carrer de Jaume Isern, carrer de Tetuán, carrer d’Iluro, carrer de la Cooperativa, carrer dels Germans Thos i Codina, avinguda de Jaume Recoder, Camí Ral, carrer de l’Hospital, carrer de Sant Bonaventura, El Rierot, carrer de Mata, ronda d’Alfons X el Savi, plaça d’Espanya, avinguda del Corregiment i arribada de nou al Parc Central.

 

L’alcalde, David Bote, acompanyat del regidor d’Esports, Josep M. Font, ha donat el tret de sortida a la cursa popular. En aquesta edició també hi ha participat el Drac de Mataró, que celebra els seu 25è aniversari, així com diferents regidors del consistori mataroní.

 

El guanyador absolut de la prova ha estat Marc Roig, amb un temps de 17’10”, participant en la categoria D (de 21 a 40 anys). En dones, la primera en creuar la línia de meta ha estat Laura Pelegrí amb un temps de 22’10”, i també participant en la categoria D.

 

Els corredors participaven en 12 categories segons edat i sexe. Els guanyadors de cadascuna d’elles són:

 

CATEGORIA A – De 0 a 10 anys

1r classificat: Guillem Serra (22’30”)

1a classificada: Marta Mitjans (23’44”)

 

CATEGORIA B – D’11 a 15 anys

1r classificat: Roger Bernabeu (21’15”)

1a classificada: Sara Adjar (22’18”)

 

CATEGORIA C – De 16 a 20 anys

1r classificat: Aleix Aznar (19’05”)

1a classificada: Maria Andreu (25’45”)

 

CATEGORIA D – De 21 a 40 anys

1r classificat: Marc Roig (17’10”)

1a classificada: Laura Pelegrí (22’10”)

 

CATEGORIA E – De 41 a 55 anys

1r classificat: Dani Cuartero (17’55”)

1a classificada: Rgina Mola (22’40”)

 

CATEGORIA F – Més de 56 anys

1r classificat: Joaquim Joya (21’08”)

1a classificada: Montserrat Pujol (29’00”)

 

A tots els participants que han finalitzat el recorregut se’ls ha lliurat un diploma commemoratiu on hi consta el temps emprat en la cursa, i els guanyadors de cada categoria han rebut un trofeu i diferents obsequis. Acabada la prova s’han repartit préssecs i aigua per a tots els corredors.

 

La Cursa Popular de Les Santes està organitzada per l’Ajuntament de Mataró (Direcció d’Esports) i el Centre Atlètic Laietània, amb la col·laboració de Voluntaris per al futur, Diputació de Barcelona, Mataró Bus, Ronda 43- Intersport Mataró, Mataró Parc i Eucerin. Compta amb el patrocini de Pasarela.

 

 

Pedala amb energia

 

En el marc de la Cursa Popular de Les Santes, l’Ajuntament de Mataró i la Diputació de Barcelona han dut a terme dues activitats relacionades amb la sostenibilitat al Parc Central:

 

- Pedala amb energia. Els participants han pogut pujar a una bicicleta estàtica on, pedalant, generaven l’energia suficient per fer-se un granissat (fabricar el gel, triturar-lo i esprémer les llimones).

 

- Punt d’informació energètica municipal. S’han explicat les accions municipals per reduir el consum energètic i donat consells per aplicar a la llar.

 

 

Les Santes esportives

 

La Cursa Popular de Les Santes forma part del programa de Les Santes esportives, que han aplegat més de 30 actes esportius del 12 al 28 de juliol en diferents instal·lacions esportives municipals i espais de la ciutat.

 

Les Santes esportives esdevenen un gran aparador dels esports que les entitats i clubs de la ciutat duen a terme durant l’any.