Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fira de Tardor i l’Exposició de Bolets ompliran la plaça de l’Ajuntament d’activitats i productes de temporada

Escoltar

La Fira de Tardor i l’Exposició de Bolets ompliran la plaça de l’Ajuntament d’activitats i productes de temporada

La Fira de Tardor se celebra el 5 i 6 de novembre i l’exposició de bolets del 5 a l’11 de novembre

El proper cap de setmana, el 5 i 6 de novembre, la plaça de l’Ajuntament acollirà la Fira-mercat de Tardor i la 32a Exposició de Bolets del Maresme. Les dues activitats giren al voltant dels productes de temporada d’aquesta època de l’any. 


Fira-mercat de Tardor
Una quarenta d’expositors oferiran bolets, formatges, mel, embotits, coques, xocolates, castanyes, sabons naturals, titelles, bijuteria, cuir i minerals, entre d’altres productes, als ciutadans i visitants. A més de les parades, que estaran obertes de 10 h a 21 h, s’han programat activitats complementàries dirigides al públic familiar com tallers gastronòmics, tallers creatius de manualitats, d’aprenentatge sobre el món rural i l’horta i també un espectacle de màgia.
La Fira-mercat de Tardor 2016 està organitzada per Esdeveniments 7 vetes amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró.


32a Exposició de Bolets del Maresme 
L’exposició de bolets del Maresme arriba enguany a la 32 edició mostrant les diferents espècies que es poden trobar actualment al Maresme, en una carpa instal·lada a la plaça de l’Ajuntament del 5 a l’11 de novembre. La mostra, que calcula exposar un centenar de bolets que es troben als boscos del Maresme, té l’objectiu de difondre el coneixement d’aquests organismes i el seu paper dins el medi natural i, sobretot, aprendre a respectar-los. L'any passat, 7.300 persones van visitar els bolets de la carpa.La mostra començarà el dia 5 de novembre al matí amb la tradicional sortida a buscar bolets que formaran part després de l’exposició.

Per cinquè any consecutiu, l’exposició de bolets frescos també inclourà la seva versió virtual amb les imatges compartides pels boletaires.

De dilluns a divendres, diversos grups escolars faran visites guiades a l’exposició i també realitzaran tallers sobre el tema. Els tallers es faran a Can Serra. Museu de Mataró (El Carreró, 17), del 7 a l’11 de novembre, i a Can Boet. Centre de Patrimoni Arqueològic i Natural (carrer de Pablo Iglesias, 83), del 21 al 25 de novembre.

Relacionat amb l’exposició, el diumenge 27 de novembre a les 12 h a Can Boet tindrà lloc l’activitat familiar “Esclats de vida a la tardor: els bolets?” per conèixer el paper vital dels bolets dins els boscos del Maresme.

Totes les activitats són gratuïtes excepte els tallers per a les escole,s que tenen un preu de 3 euros, i són les següents:
-Per Infantil: “Els bolets de ben a prop”

-Per Primària: “La diversitat en el món dels bolets”

-Per Secundària: “Iniciació a la micologia”

L’any 1979, la llavors Secció de Ciències Naturals del Museu de Mataró, ara Delegació de la Serralada Litoral Central, presentava a les seves sales la 1a edició d’aquesta mostra que pretén ser representativa de la diversitat de bolets del Maresme.