Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Junta de Govern aprova el projecte executiu per refer el mur de la Zona Municipal Esportiva de Cerdanyola

Escoltar

La Junta de Govern aprova el projecte executiu per refer el mur de la Zona Municipal Esportiva de Cerdanyola

Es preveu un nou tancament de menor impacte visual que utilitzarà llambordes reciclades

La Junta de Govern Local va aprobar ahir inicialment el projecte executiu del nou tancament perimetral de la Zona Municipal Esportiva de Cerdanyola. Els aiguats del passat 12 d’octubre van provocar la caiguda d’un tram del mur, i l’Ajuntament ha demanat a la Diputació de Barcelona els ajuts econòmics necessaris per dur a terme la reforma.

 


El mur actual està format per pedres irregulars de diferents mides, rejuntades amb terra seca o morter de calç pobra que es desprèn amb facilitat i no té les garanties de seguretat per suportar un desnivell de 2 a 4 metres d’alçada. L’acumulació d’aigua de pluja dins el recinte esportiu ha augmentat la pressió que les terres fan sobre el mur, i la proximitat dels arbres plantats a l’interior agreugen el problema d’estabilitat i debiliten encara més la seva resistència.

 


Arran de les fortes pluges de l’octubre van caure, o es van haver d’enderrocar per seguretat, 43 metres lineals del tram del mur que limita amb el Camí del Mig. El projecte preveu

substituir tota la part del tancament que té les mateixes característiques del tram sinistrat.

Així, se substituiran en total 255,61 metres lineals del mur: 178,71 metres amb façana al Camí del Mig, 55,66 metres amb façana a la ronda del Cros i 21,24 metres que limiten amb el carrer de la Marató. El nou tancament serà a base de plans inclinats de llambordes granítiques col·locades sobre solera de formigó, a més d’una tanca metàl•lica perimetral. Aquest tancament, similar al d’altres instal·lacions esportives de la ciutat, té un impacte visual menor. El 50% de les llambordes que s’utilitzin es recuperaran d’excedents de la reurbanització de carrers de la ciutat i l’altre 50% seran noves. Els arbres de l’interior del recinte afectats per les obres es plantaran de nou a 5 metres de distància dels nous talussos.

 


Les obres tenen un pressupost de 498.889,21 € (IVA inclòs). El projecte quedarà aprovat definitivament després del tràmit d’exposició pública, i les obres s’hauran de licitar i adjudicar a una empresa constructora. El projecte té un termini d’execució previst de 6 mesos des de l’inici dels treballs.