Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local inicia un programa de prevenció de l’assetjament escolar o ‘bullying’

Escoltar

La Policia Local inicia un programa de prevenció de l’assetjament escolar o ‘bullying’

Ha començat amb xerrades als equips infantils de la U.D. Cirera

La Policia Local de Mataró ha iniciat durant el mes de març un programa de prevenció de l’assetjament escolar (“bullying”) en entorns educatius i xarxes socials. El programa ha començat amb un cicle d’onze xerrades formatives dirigides a nens de 10 a 16 anys que formen part dels diferents equips de futbol de la U.D. Cirera, d’on va sorgir la iniciativa, i està previst que es pugui estendre a d’altres entitats i centres educatius.

 

El “bullying” és una forma de maltractament físic, verbal o psicològic que es produeix de forma reiterada i al llarg del temps entre menors en edat escolar, i que es pot donar en qualsevol àmbit de relació personal, incloses les xarxes socials.

 

A les xerrades, d’una hora, han assistit uns 150 nens i joves. En elles, dos agents de la Policia de Barri expliquen què és l’assetjament infantil, quines formes pot adoptar, quines conseqüències pot tenir i com actuar per evitar-ho. L’objectiu de les sessions és doble: per una banda, oferir a les possibles víctimes eines que els ajudin a afrontar i solucionar el problema; i, per l’altra, fer que els potencials autors d’aquests fets preguin consciència de que realment estan assetjant a una persona i de quins són els perjudicis i responsabilitat en què poden incórrer.