Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les ‘plantes invasores’ protagonitzen la 38 edició de la Fira de l’arbre i la natura

Escoltar

Les ‘plantes invasores’ protagonitzen la 38 edició de la Fira de l’arbre i la natura

El certamen comptarà amb prop de 160 expositors

Els propers dies 13 i 14 de febrer l’Associació d’Amics de les plantes, animals i jardins del Maresme organitza la Fira de l’Arbre i la Natura, que enguany arriba a la seva 38a edició. 

 

La Fira que comptarà amb uns 160 expositors, està centrada principalment en l’exposició i venda de plantes de temporada i arbres a arrel nua, però planteja la seva oferta des d’un concepte més ampli de la natura i reforça cada edició amb la presència d’expositors del ram de productes de la terra. Així, també es poden trobar embotits i formatges, mel, vi i molts altres productes procedents de petites produccions locals, qualitat artesanal i producció ecològica.

 

Aquest any, la temàtica principal de la Fira gira al voltant de les espècies invasores al nostre entorn. La Casa Capell farà un parterre central amb espècies de flora invasores i ha programat una sortida guiada per reconèixer aquestes espècies al nostre entorn que es farà el dissabte 13 de febrer. En aquesta passejada pel Camí dels Contrabandistes, guiada per l’Escola de Natura del Corredor, es reconeixeran espècies d’animals i plantes invasores al Maresme. Per participar-hi cal fer inscripció prèvia, fins al dijous 11 de febrer, per correu a casacapell@ajmataro.cat, al web www.mataro.cat/casacapell o per telèfon al 93 758 24 40.

 

Els organitzadors continuen apostant per l’aspecte pedagògic de la Fira, per conscienciar a la mainada sobre la importància del respecte a la natura. En aquest sentit, el públic infantil és el principal destinatari del programa d’activitats del cap de setmana. Durant els dos dies es faran concursos de dibuix infantil, una sembrada de plantes, i el diumenge al matí una sessió de contacontes.

 

 

Conveni de col·laboració

 

La col·laboració municipal amb l’entitat organitzadora es regula mitjançant la signatura d’un conveni, que tindrà lloc diumenge 14 a les 11.30 h a l’estand que Aigües de Mataró, SA tindrà a la Fira per difondre les actuacions de la companyia municipal. Està previst que signin l’acord la regidora de Promoció Econòmica i Innovació, Dolors Guillen, el president d’Aigües de Mataró, Manel Mas, i el president de l’Associació d’Amics de les plantes, animals i jardins del Maresme, Emili Solà.

 

El conveni preveu que l’Ajuntament contribueixi amb l’organització cedint material i amb una aportació de 4.395,77 € per part de la Direcció de Promoció Econòmica, destinada a l’edició i producció dels suports gràfics i a la contractació de serveis. Per la seva part, Aigües de Mataró fa una aportació de 10.000 € destinada a aspectes organitzatius i logístics de la Fira.

 

 

Descomptes en l’aparcament

 

Els visitants de la Fira que presentin el tiquet de l’aparcament del Parc Central, gestionat per PUMSA, tindran un descompte del 50% sobre la tarifa oficial. Per fer-ho efectiu, hauran de recollir el tiquet descompte que els hi donaran a l’estand d’organització de la Fira.

 

 

Horari i programa d’actes

 

La Fira, que estarà oberta de 9 a 21 hores el dissabte i de 9 a 20 hores el diumenge, comptarà com cada any amb un extens programa d’activitats:

 

Dissabte, 13 de febrer

 

9h - Inauguració de la Fira.

 

De 9.30h a 13h - Sortida guiada: "Espècies invasores al nostre entorn", a càrrec de la Casa Capell i guiada per l’Escola de Natura del Corredor. La sortida es farà des de la Casa Capell i finalitzarà al recinte de la Fira. 

 

De 10 a 13h - Intercanvi i venda de plaques de cava, al Casal de la Gent Gran. Venda de la placa commemorativa de la 38a Fira.

 

10h - Inici del concurs de dibuix infantil, al costat de la font del Negrito. Cal recollir el material a l’estand oficial de la Fira.

 

11h - Plantada de plantes de temporada a un terraplè del parc, a càrrec dels infants.

 

12h - Xerrada “La importància de l’adopció” a càrrec de Marta Torrent, de la Societat Protectora d’Animals de Mataró, al jardinet de darrera la Caseta del Negrito.

 

17h - Xerrada "Les espècies invasores al nostre entorn" a càrrec d’Oriol Bassa, enginyer de forest, a les dependències del Casal de la Gent Gran del Parc.

 

21h - Fi de la primera jornada de la Fira.

 

 

Diumenge, 14 de febrer

 

9h - Obertura de la Fira

 

11h - Continuació del concurs de dibuix infantil, al costat de la font del Negrito.

 

11h - Contacontes infantil a càrrec d’Esteve Guardiola, de Buc de Llibres , al jardinet del darrera de la caseta del Negrito.

 

12h -Visita de les autoritats municipals.

 

12h - Plantada de plantes de temporada per part dels infants, en un terraplè del parc.

 

12h - Actuació del Grup d’Havaneres “Vol de Gavines” del Casal de la Gent Gran del Parc, a l’auditori.

 

13h - Desfilada de gossos per fomentar l’adopció, a càrrec de la Societat Protectora d’Animals de Mataró SPAM. A l’auditori.

 

18h - Repartiment dels premis del concurs de dibuix infantil a l’estand oficial de la Fira.

 

20h - Cloenda de la Fira.

 

També hi haurà altres activitats complementàries com una exposició d’Ikebanes, passejades en ruc per als infants i demostracions d’artesania tradicional.

 

 


La Xarxa, m1tv i Mataró Ràdio, presents a la Fira

 

La Fira de l’Arbre i la Natura de Mataró compta aquest any amb un seguiment especial per part dels mitjans de comunicació. En concret, m1tv i La Xarxa faran el programa “1món.cat” en directe des de la Fira, mitjançant el plató que instal·laran al Parc Central. El programa s’emetrà de 16 a 18h.

 

Per la seva part, Mataró Ràdio també farà programació especial el diumenge de 12 a 14 h des de l’estand que l’emissora tindrà a la Fira.