Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra els 168 anys de l’arribada del ferrocarril amb una quinzena d’activitats i la XII Fira Ferroviària

Escoltar

Mataró celebra els 168 anys de l’arribada del ferrocarril amb una quinzena d’activitats i la XII Fira Ferroviària

La XII Fira Ferroviària inclou tres novetats

Mataró celebra el 168è aniversari de la inauguració del primer ferrocarril de la península ibèrica, que va fer el trajecte entre Barcelona i Mataró, amb prop d’una quinzena d’activitats que es fan des del 2 d’octubre al 20 de novembre. Entre aquestes propostes hi ha la XII Fira Ferroviària que està previst que se celebri el proper cap de setmana, 22 i 23 d’octubre, a la plaça de Santa Anna. 
Activitats familiars com tallers i contes, exposicions i conferències són algunes de les propostes de la programació que es realitza gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament amb la Diputació de Barcelona, el Cercle Històric Miquel Biada BCN-Mataró, els Amics de la Ciutat de Mataró, Marklin, el Grup Ferroviari Mataró, els Amics del Tramvia d’Argentona, la Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril, el Centre de Modelisme Ferroviari de Sabadell i els Voluntaris per al Futur de Mataró.


XII Fira Ferroviària
El cap de setmana del 22 i 23 d’octubre, la XII Fira Ferroviària s’instal·la a la plaça de Santa Anna on els ciutadans podran visitar estands relacionats amb el tren i també l’exposició “El tren Barcelona-Mataró, 1848”. L’espai s’ha dividit en quatre zones: l’espai de tallers i jocs del tren, el de maquetisme, el circuit de locomotora i un espai amb una vintena d’expositors i entitats vinculades amb el ferrocarril.
Aquest any no faltarà a la cita el Grup Ferroviari Mataró que muntarà una gran maqueta de 30 metres amb circuits de trens controlats informàticament i el Centre de Modelisme Ferroviari de Sabadell, que portarà una nova locomotora Alsthon i oferirà un recorregut en tren a escala durant tot el cap de setmana. Aquesta nova maqueta i la nova locomotora, sumat a l’increment de tallers i jocs són les principals novetats de la XII Fira Ferroviària
La Fira Ferroviària, amb un horari d’11 h a 14 h i de 16 h a 20 h, comptarà amb un programa especial de La Xarxa i M1tV.
El diumenge 23 d'octubre, a les 11 h es podrà realitzar la ruta guiada “Miquel Biada, el primer ferrocarril”. La ruta també es realitzarà els dies 6 i 20 de novembre.
La voluntat de l’Ajuntament és convertir la Fira Ferroviària de Mataró en un referent i promocionar la ciutat a través d’un dels seus elements i personatges il·lustres més representatius: Miquel Biada i el primer ferrocarril.