Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró organitza diferents activitats amb motiu de la Setmana de l’Energia

Escoltar

Mataró organitza diferents activitats amb motiu de la Setmana de l’Energia

Durant la Cursa de Les Santes s’oferirà al públic fer un granissat amb l’energia generada pedalant sobre una bici estàtica

L’Ajuntament de Mataró ha programat activitats amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, una campanya a nivell europeu que té el tret de sortida la setmana del 13 al 17 de juny però que s’allarga amb propostes fins al mes de juliol.

 

L’objectiu és conscienciar i sensibilitzar la societat en relació a l’estalvi i l’eficiència energètica. Així, s’han programat dos tallers a la Casa Capell: el primer, sobre contractació elèctrica i comptabilitat, permetrà conèixer les pautes per entendre la factura elèctrica i les diferents modalitats de contractació, i fer una comptabilitat elèctrica precisa (dijous 16 de juny a les 19h); i el segon, per aprendre a construir un escalfador termosolar amb material reciclat (diumenge 19, d’11 a 13 h).

 

A part d’aquests tallers, el 28 de juliol, en el marc de la Cursa de Les Santes, es faran dues activitats molt visuals al Parc Central:

 

- Pedala amb energia, de 8 a 12 h, on els participants podran pujar a una bicicleta estàtica on, pedalant, generaran l’energia suficient per fer-se un granissat (fabricar el gel, triturar-lo i esprémer les llimones).

 

- Punt d’informació energètica municipal, de 9 a 11 h, on s’explicaran les accions municipals per reduir el consum energètic i es donaran consells per aplicar a la llar.

 

A Catalunya, la Setmana de l'Energia està organitzada per l‘Institut Català d’Energia, la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Girona, el Centre d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona (CILMA), l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Tarragona i la Diputació de Lleida.