Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prop del 80% de les start-ups del Maresme que han participat al Pla Embarca de la Generalitat han augmentat el seu volum de negoci

Escoltar

Prop del 80% de les start-ups del Maresme que han participat al Pla Embarca de la Generalitat han augmentat el seu volum de negoci

Les 13 empreses que han fet el programa a l’acceleradora del Maresme, ubicada al Tecnocampus, han doblat la facturació conjunta en un any i han creat 17 nous llocs de treball

Prop del 80% de les start-ups del Maresme que han participat en l’edició 2015 del Pla Embarca de la Generalitat de Catalunya han augmentat el seu volum de negoci en un any. Les 13 empreses que han passat pel programa des de l’acceleradora ubicada al Tecnocampus han facturat 1,2 M€ conjuntament l’últim any, el doble que el 2014. A més, han creat 17 llocs de treball en total.


Les empreses han triplicat en un any les xifres globals d’exportació. Així, han passat d’exportar 74.000€ globalment el 2014, a vendre a l’exterior per valor de 290.000€ el 2015. La major part, a més, ha aconseguit augmentar el seu capital a través d’inversors privats i d’instruments de deute.

 

Són dades de balanç de la segona edició del Pla Embarca, una iniciativa que s’emmarca en el programa Start-Up Catalonia de Catalunya Emprèn i que té com a objectiu principal accelerar les vendes de les empreses que hi participen. El programa té 8 mesos de durada i s’adreça a start-ups en fase inicial que tenen un producte o servei innovador i un pla de creixement ambiciós.

 

Una de les empreses que ha participat al programa és Macsha, una firma que desenvolupa sistemes de cronometratge per a organitzadors d’esdeveniments esportius. Macsha ha incrementat més del doble la facturació en un any i ha crescut de 2 a 8 treballadors.

 

El Pla Embarca es va posar en marxa el 2013, i 214 start-ups de tota Catalunya ja han passat per aquest programa, que busca impulsar projectes d’emprenedoria en fase inicial. Es dóna suport a empreses de sectors molt diversos, des de la biotecnologia fins a Internet of Things, passant pel turisme, el tèxtil i les TIC.

 

Les empreses segueixen una estratègia de creixement a les acceleradores Start-up Catalonia ubicades al Baix Llobregat, la Catalunya Central, la Catalunya Sud, Girona, el Maresme i Lleida. Compten amb l’assessorament d’una xarxa de mentors i experts, així com sessions de networking per facilitar els contactes professionals amb l’ecosistema emprenedor.

 

 

90 noves empreses per a la 3a edició del Pla Embarca

 

La convocatòria per a la tercera edició del Pla Embarca, oberta fins al 29 de febrer, està adreçada a 90 companyies de tota Catalunya. Les start-ups que siguin seleccionades iniciaran el programa el pròxim mes d’abril a les diferents acceleradores del territori.