Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Romuald Gallofré retrata els “Santeros” a l’exposició fotogràfica de Les Santes

Escoltar

Romuald Gallofré retrata els “Santeros” a l’exposició fotogràfica de Les Santes

Divendres 1 de juliol s’inaugura la mostra que recull les imatges de la festa major mataronina del 2015

 

L’alcalde, David Bote, i el regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, inauguraran el proper divendres 1 de juliol a les 19.30 h l’exposició “Santeros” de Romuald Gallofré. Escollit per la Comissió d’Imatge de la Festa Major, el fotògraf mataroní ha immortalitzat els autèntics protagonistes de Les Santes, els santeros i les santeres. Així és com s’anomena la gent que viu intensament Les Santes, ja sigui els que la fan possible participant en l’organització dels actes, com també els que la gaudeixen de ple. La mostra es podrà veure a l’Ateneu de la Fundació Iluro (La Riera, 92) fins al 29 de juliol.
Romuald Gallofré ha volgut retratar les persones i les seves passions al viure Les Santes, tant des de dins com gaudint-la. També ha volgut mostrar escenes des de diferents punts de vista dels actes tradicionals de la festa major mataronina. És el cas dels focs artificials vistos des d’alta mar damunt una barca, o el moment que els oficiants es vesteixen dins la sagristia abans de la Missa de Les Santes, entre d’altres.
A la mostra s’hi podrà veure una vuitantena de fotografies de tres mides diferents totes elles impreses en dibond. Són una selecció d'entre més de 10.000 instantànies que va realitzar durant Les Santes 2015.
L’exposició és una producció de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i compta amb la col·laboració de la Fundació Iluro.
Romuald Gallofré


 


Nascut l’any 1976 a Mataró, el 2004 va cursar els estudis bàsics de fotografia al Foment Mataroní, adquirint coneixements en fotografia analògica i digital.Durant els anys posteriors va assistir a diferents cursos amb fotògrafs com ara Samuel Aranda, Hugo Rodríguez, Paco Elvira, Joan Vendrell i Fran Russo, i al seminari d’assaig documental a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya. És fotògraf professional des de l’any 2005.Des del 2006 és cap de fotografia de la revista Capgròs de Mataró, setmanari d’actualitat de la ciutat, on s’encarrega de la presa d’imatges dels diferents actes del municipi com rodes de premsa, actes protocol·laris, esports i publicitat, entre d’altres.El 2012 va crear UpuntQuatre des d’on aporta una visió més periodística o documental a través de reportatges socials. Actualment és fotògraf freelance i forma part de l’AFPM (Associació de Fotògrafs Professionals de Mataró), plataforma que té com a fita la difusió de la fotografia a la ciutat de Mataró.