Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ecovidrio impulsarà el reciclatge de vidre a Mataró durant el Nadal

Escoltar

Ecovidrio impulsarà el reciclatge de vidre a Mataró durant el Nadal

S’ha instal·lat un contenidor a la plaça de Cuba decorat amb motius nadalencs i el lema de la campanyaEcovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb l'Ajuntament de Mataró, posa en marxa durant les Festes de Nadal la campanya de sensibilització "Després del brindis i el torró, el vidre al contenidor", per promoure el reciclatge de vidre entre la ciutadania.La iniciativa convida tots els habitants i visitants de la ciutat a reciclar els residus d'envasos de vidre durant aquests dies, ja que són dates amb un augment significatiu del consum de productes envasats en vidre i, per tant, de la generació de residus d'envasos de vidre.

Per al desenvolupament de la campanya, Ecovidrio ha col·locat un contenidor decorat amb motius nadalencs des dels dies previs a Nadal i durant totes les festes als voltants del Mercat Municipal de la Plaça de Cuba. A més, es col·locaran cartells i es repartiran fullets informatius a les parades del mercat, amb diferents missatges sobre el reciclatge de vidre.Com a part de la campanya, es farà una crida a la participació ciutadana mitjançant una acció el dijous 4 de gener al matí, en la qual una parella d’informadors ambientals serà present a la zona per fer tasques d'informació i sensibilització. Durant aquesta jornada, tothom qui porti 3 envasos de vidre tindrà un obsequi i entrarà al sorteig de 10 miniglús i un val de 100 € per bescanviar en compres a les parades del mercat.
Beneficis ambientals del reciclatge de vidre
El vidre que es diposita als contenidors es recicla al 100% i s'utilitza per a la fabricació de nous envasos, de forma indefinida i sense perdre les propietats originals.
Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar vidre triturat - vidre reciclat - en la fabricació de nous envasos s'evita l'extracció de matèries primeres de la natura, evitant l'erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn. A més, es minimitza l'emissió de CO2 en el procés de fabricació, s'estalvia energia i evitem el creixement dels abocadors.
Dades de reciclatge de vidre a Catalunya
Segons les últimes dades oficials de 2016, els catalans van reciclar un total de 143.120 tones d'envasos de vidre, el que suposa que cada persona va reciclar una mitjana de 19 quilograms d'aquest material, que equival a 73 envasos de vidre. Catalunya compta amb una mitjana de 207 habitants per contenidor, un parc total de 36.400 contenidors per als residus d'envasos de vidre instal·lats a tot el territori.


Dades de reciclatge de vidre a Mataró
Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2016, els ciutadans de Mataró van reciclar un total de 1.914 tones de residus d'envasos de vidre. Això suposa que cada mataroní va reciclar una mitjana de 15,7 quilograms de vidre, uns 60 envasos de vidre per persona.


Respecte a la taxa de contenerització, Mataró se situa amb una mitjana de 336 habitants per contenidor, comptant en l'actualitat amb un total de 373 contenidors per als residus d'envasos de vidre instal·lats al municipi.
Sobre Ecovidrio
Ecovidrio és l'entitat sense ànim de lucre, encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, des de 1998. La companyia s'encarrega de gestionar íntegrament la cadena de reciclatge: iniciatives de sensibilització, recollida selectiva, transport i tractament de residus d'envasos de vidre i la seva posterior comercialització.


Ecovidrio proporciona un servei públic i universal per al ciutadà i posa a disposició de les companyies que envasen els seus productes en vidre un model de gestió eficaç i eficient, tant des de la perspectiva ambiental com econòmica.

En l'actualitat, un total de 8.000 companyies envasadores fan possible, a través de la seva aportació, el sistema de reciclatge. Els sectors integrats en Ecovidrio representen més del 3% del PIB espanyol i comercialitzen el 99% dels envasos de vidre.