Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El cicle “A la vora del Jazz” ofereix sis concerts i es consolida com a festival de referència al Maresme

Escoltar

El cicle “A la vora del Jazz” ofereix sis concerts i es consolida com a festival de referència al Maresme

Dels sis concerts, cinc seran de pagament i un de gratuïtEl regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, el representant de l’Associació Jazz Maresme, Gerard Nieto, el director de la Casa de la Música de Mataró, Pau Manté, i l’artista mataroní Ricard Jordà han presentat aquest matí la quarta edició del cicle “A la vora del Jazz”. El cicle, coorganitzat per la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i l’Associació Jazz Maresme, es consolida com a festival de referència al Maresme en el seu gènere amb una programació que inclou a grans estrelles del jazz internacional i nacional. En total seran sis concerts, cinc de pagament i un de gratuït, entre el 24 de març i el 6 d’abril. Els espais dels recitals seran el Casal l’Aliança, el Teatre Monumental, el Pati del Cafè Nou i el Celler Castellví.
“A la vora del Jazz” té per objectiu donar continuïtat a la tasca de difusió d’aquest gènere musical que durant tot l’any fa l’Associació Jazz Maresme a través de jam sessions i altres activitats relacionades amb el jazz.
El cap de cartell d’enguany serà un dels tòtems del jazz internacional, l’organista i trompetista nord-americà Joey De Francesco, tot i que també es podrà gaudir de la vocalista caribenya Tricia Evy, la pianista i vocalista nord-americana Champian Fulton, així com els malaguenys Potato Head Jazz Band. La participació local anirà a càrrec de la Big Band Jazz Maresme, Ivó Oller i 4pm Collective.


La programació
El concert inaugural serà el 24 de març al Casal l’Aliança amb el recital que oferiran la Big Band Jazz Maresme, acompanyats per Tricia Evy per homenatjar una de les grans veus del jazz, Ella Fitzgerald. Diumenge 26 es repetirà una experiència que en la passada edició va tenir molt bona acollida, Jazz al pati. A partir de 2/4 de 12 el Pati del Cafè Nou s’omplirà de jazz amb un doble concert. Començarà el combo 4pm Collective de l’Escola Municipal de Música de Mataró, per donar pas als Potato Head Jazz Band, una de les millors bandes del país i amb reconeixement internacional.
El jazz tornarà a l’Aliança el 30 de març per presentar el nou disc del trompetista mataroní Ivó Oller, “Way”. Alguns temes seran amb el format original de quartet i d’altres es faran especialment per l’ocasió amb un septet amb la vocalista Marian Barahona. Dissabte 1 d’abril el Celler Castellví repeteix l’experiència del vermut jazz amb Ginger & The Grumpy Groove, una formació típica de jazz dels 60-70.
D’aquesta manera el cicle arribarà a la part final amb dues propostes difícils de veure al Maresme: Champian Fulton i Joey De Francesco. La pianista nord-americana tocarà el 2 d’abril al Casal Aliança, mentre que el cap de cartell, De Francesco, oferirà un gran recital el 6 d’abril per tancar el cicle acompanyat per The People. El concert que farà a Mataró s’emmarca dins una gira europea i és l’únic recital que oferirà a l’Estat. De Francesco és organista, trompetista i vocalista nominat als premis Grammy i amb 30 àlbums publicats.
El festival complementa l’oferta musical amb servei de bar i una oferta gastronòmica.
El cicle “A la vora del Jazz” està organitzat per l’Associació Jazz Maresme, la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i Fabrés Produccions, compta amb la col•laboració de la Casa de la Música de Mataró, del Celler Castellví i Miratge fotografia, així com amb el patrocini de Roy Assessors, l’Aliança de Mataró i l’Hotel IBIS
Les entrades als concerts es podran comprar a través de la pàgina www.codetiquets.com, presencialment a Direcció de Cultura i des d’una hora abans a la taquilla de l’espai de concert. Les entrades del concert del Teatre Monumental es vendrà a través del web www.emtradesculturamataro.cat. Hi haurà un abonament de 55€ que donarà accés als 5 concerts de pagament.
El cartell d’enguany és obra de l’artista mataroní Ricard Jordà.