Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell d'Infants finalitza el tercer curs amb idees i propostes solidàries i d'eradicació de la pobresa

Escoltar

El Consell d'Infants finalitza el tercer curs amb idees i propostes solidàries i d'eradicació de la pobresa

Enguany han participat 16 escoles amb 65 alumnes

L’alcalde, David Bote, va presidir ahir dimarts, 13 de juny, l’acte de cloenda del tercer Consell d’Infants que es va celebrar a la plaça de l’Ajuntament. El regidor d’Educació i Treball, Miquel Àngel Vadell, també va assistir a l’acte que va comptar amb la presència dels 65 consellers de sisè de primària, entre titulars i suplents, representants de 16 escoles de la ciutat i representants de tots els grups municipals. 

 


En aquest curs 2016-2017, el Consell d’Infants ha treballat la solidaritat i la pobresa. En aquesta línia, dos membres van llegir les idees que han tingut per millorar la ciutat:

 


- Que es doni suport als actes solidaris- Més serveis per a les persones que no tenen recursos com, per exemple, la gratuïtat del transport- Donar a conèixer el treball de les entitats socials de Mataró- Més mesures per combatre la pobresa- Donar participació i veu a les persones amb pocs recursos- Fer campanyes de sensibilització

 


Durant l’acte també es van mostrar amb unes imatges instal•lades en cubs gegants la feina realitzada durant aquest curs.
Diplomes i relleu


Les 16 escoles i els 65 consellers participants han rebut un diploma en la cloenda d’aquest acte que també ha servit per llegir els somnis i desitjos als alumnes de cinquè de primària, els futurs consellers del curs vinent.

 


En les altres edicions, el Consell d’Infants s’han treballat els següents temes:

 


- Curs 2014-2015: equipaments públics, parcs i places

- Curs 2015-2016: civisme

 


El consell és un òrgan de participació de caràcter consultiu on els infants poden exercir el seu dret a participar, expressar les seves idees, reflexions i opinions, així com proposar accions concretes per transformar i millorar la ciutat, és a dir, un canal perquè els infants participin en l’àmbit municipal, allà on es prenen decisions que els afectin.