Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova una proposta de resolució per tal que l'Ajuntament reclami activament la llibertat dels presos polítics

Escoltar

El Ple aprova una proposta de resolució per tal que l'Ajuntament reclami activament la llibertat dels presos polítics

El Ple ordinari celebrat dijous 17 de novembre va aprovar una proposta de resolució per tal que l’Ajuntament reclami activament la llibertat dels presos polítics. La proposta la va presentar el grup municipal d’ERC-MES. Es va aprovar amb el vot a favor de CiU, ERC-MES i CUP; l’abstenció de VOLEMataró i d’ICV-EUiA; i el vot contrari de PSC, C’s, PP i PxC. En aquesta sessió plenària no hi va assistir una regidora de C’s ni la regidora no adscrita. En el moment d’aquesta votació tampoc no hi eren presents un altre regidor de C’s ni un del PP. 

 


El text íntegre de la proposta de resolució és el següent:

 


“Els demòcrates de qualsevol país del mon estarien avergonyits que en el seu país s’empresonin els opositors.

 


Independentment que hom sigui partidari de la independència o no, tothom hauria de reclamar la llibertat immediata dels presos polítics, titulars de la representació democràtica d’un govern i un parlament sorgits d’unes eleccions democràtiques.

 


Mentre s’estan produint actes i mobilitzacions arreu del país exigint l’alliberament immediat dels presos, la jutgessa de l’Audiencia Nacional va més enllà de la presó preventiva, i sense haver esperat a escoltar els consellers, ha decretat l’inici del procés d’embargament dels béns de President i Consellers de la Generalitat fins a 6,2 milions €.

 


Precisament, una de les mobilitzacions duta a terme el passat dia 8 de novembre va ser l’aturada de país. Molts treballadors, entre els quals un bon nombre d’empleats del nostre ajuntament, van secundar la vaga.

 


En general, l’Ajuntament de Mataró destina els diners de les nòmines que correspondrien a les jornades de vaga realitzades pels treballadors al Fons Català de Cooperació.

Essent aquesta una vaga amb una finalitat molt concreta (exigir la llibertat dels consellers del govern i dels presidents de l’ANC i de l’Òmnium) i en un entorn d’excepcionalitat, pensem que seria raonable, en aquesta ocasió, destinar els diners esmentats a la causa que ha motivat principalment la vaga, i ingressar aquests diners a la Caixa de Solidaritat creada a fi i efecte d’ajudar els encausats a fer front a les exigències econòmiques que se’ls exigeixen.

 


Pels motius exposats, el GM d’ERC-Mov.Esquerres proposa al Ple de l’Ajuntament de Mataró els ACORDS següents:

 


PRIMER. L’Ajuntament de Mataró penjarà de forma permanent a la seva balconada una pancarta que exigeixi la llibertat dels presos polítics : Sànchez, Cuixart, Romeva, Turull, Rull, Forn, Mundó, Borràs, Bassa i Junqueras.

 


SEGON. L’Ajuntament de Mataró proposarà als sindicats representants dels treballadors municipals que els diners que els empleats que han fet vaga deixaran de cobrar, siguin ingressats a la Caixa de Solidaritat esmentada a la part expositiva.”